Actueel / FPA Utrecht

Informatie over de zaak Michael P.

De gebeurtenis rondom de tragische dood van Anne Faber heeft ons allen zeer aangegrepen. Een patiënt van FPA Roosenburg, Michael P. , is op verdenking van dit misdrijf op 9 oktober 2017 aangehouden. De Inspectie Justitie en Veiligheid (IJenV) en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) hebben in opdracht van de minister onderzoek gedaan in de kliniek. Daarnaast zullen de Inspecties nog onderzoek doen naar de achtergronden, de betrokkene en het verloop van de detentie van de aangehouden patiënt.

Reactie bestuur Fivoor

Bestuurder Floor van Dijk: “Wij vinden het vreselijk wat er is gebeurd, en hebben in gedachten het leed dat is aangedaan voor alle betrokkenen. Wij waarderen het dat de Inspecties zo snel hun eerste onderzoek hebben afgerond. Het is belangrijk, dat de onderzoekers alle gelegenheid hebben geboden aan patiënten en medewerkers van Fivoor die hun verhaal en hun zorgen over het werk wilden delen.”

Meer informatie

Onrust Den Dolder

In verband met de ontstane onrust in Den Dolder, hebben we alle vragen die op ons af komen over onze zorg en veiligheid in een apart document samengebracht. We doen ons uiterste best om alle vragen zo goed mogelijk te beantwoorden en voegen regelmatig nieuwe vragen en antwoorden toe. Staat uw vraag daar niet bij? Mail ons op aventurijn@fivoor.nl.

Buurtcoach

Als er sprake is van overlast of incidenten waarvan u hinder ondervindt, maar die geen direct gevaar opleveren, dan neemt u contact op met de Altrecht buurtcoaches via het telefoonnummer: 06-51 42 3309. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar. U kunt de buurtcoaches ook per mail bereiken via buurtcoach@fivoor.nl. Bij een acute dreiging en/of gevaar belt u de politie via 112.