Behandeling van (SG)LVB patienten
Behandeling / Begeleiding

Behandeling van (SG)LVB patienten

Volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB), met een IQ lager dan 85, vormen een kwetsbare groep in de samenleving. Medewerkers van Fivoor zien bij deze doelgroep met regelmaat ernstige psychiatrische problemen, problematisch middelengebruik, sociale problemen en overlast gevend (of crimineel) gedrag. Meestal gaat het om gecombineerde problematiek die een individuele aanpak vereist.

Samenhangend zorgaanbod

Het leren en denken maar ook de sociale zelfredzaamheid bij de (SG)LVB doelgroep is anders dan bij cliënten die geen verstandelijke beperking hebben. Fivoor realiseert daarom een samenhangend zorgaanbod bestaande uit klinische, deeltijd- en poliklinische (forensische) zorg, maar ook ambulante begeleiding voor deze doelgroep.

Teamwerk

Wij zijn ervan overtuigd dat de patiënt, met een gedegen aanpak, weer kan landen in de maatschappij. Een breed team van deskundigen leert de patiënt omgaan met zijn problemen. Daarom is een team altijd multi-disciplinair samengesteld en bundelen we onder meer kennis van orthopedagogiek met kennis van verslaving, psychiatrie en sociale vaardigheden. Daardoor sluiten we zo goed mogelijk aan op iedere individuele patiënt en dat wat hij nodig heeft en werken we aan zijn (haar) sociale weerbaarheid.