Weet Wat Je Kan: in gesprek met LVB
Behandeling / Begeleiding

Weet Wat Je Kan: in gesprek met LVB

LVB staat voor Licht Verstandelijke Beperking. Sommige mensen merken het al in de kindertijd. Bij anderen wordt het pas later duidelijk, als er problemen komen. Het kan lastig zijn om (rustig) voor jezelf op te komen. Ook kan het moeilijk zijn om ‘nee’ te zeggen tegen mensen. Weet je geen oplossing meer? Of vind je het moeilijk om hulp te vragen? De behandeling ‘Weet Wat Je Kan’ kan je hierbij helpen.

Hoe werkt Weet Wat Je Kan?

Weet Wat Je Kan is een behandeling. Je leert wat LVB (Licht Verstandelijke Beperking) is en hoe je er mee om kunt gaan. Je leert wat je goed kan en waar je hulp bij nodig hebt. Hierdoor werken we samen aan een goede toekomst. Je volgt deze behandeling in een groep. Tijdens de behandeling ga je in gesprek met de trainer en groepsgenoten en krijg je oefeningen die je thuis of tijdens de les kunt uitvoeren.

Je bent niet de enige!

  • In LVB zit de B van Beperking.
  • Ieder mens heeft wel een beperking
  • Een beperking vraagt aandacht en hulp

Hulp vragen is heel gewoon en helpt je verder. Je komt er in deze behandeling achter dat je niet de enige bent met problemen. Samen leer je over omgaan met gevoelens, ontspannen en zelfvertrouwen. Dan kan je problemen in de toekomst voorkomen.

Heb je vragen over de behandeling of LVB?

Je vind hier meer informatie over LVB (Licht verstandelijke beperking). Wil je ook meedoen met Weet Wat Je Kan? Vraag ernaar bij jouw behandelaar, die kan een gesprek inplannen bij de behandelaar van de groep.