Yoga therapie

Yoga therapie is zowel een individuele- als een groepsbehandelvorm die ingezet kan worden bij mensen die naast praattherapie graag op een andere manier aan hun problemen willen werken, of waarvan de hulpverlener denkt dat dit goed aansluit.

Wat is yoga therapie?

Yoga therapie kan ingezet worden bij angst- en PTSS, depressie, slapeloosheid, agressie en verslaving. Door middel van yoga vergroot je je lichamelijke- en geestelijke flexibiliteit, wat maakt dat je je problemen beter aan kan. Je komt meer in “het nu” te staan. En dat maakt weer dat je vanuit je interne motivatie een gezondere levensstijl ontwikkelt.

Waar is de yoga therapie?

De groepstherapie vindt plaats in de yogastudio I-Yoga op de Amsterdamse straatweg 227 in Utrecht. Individueel kan het ook. In je eigen omgeving, bij je thuis of op de Mimosastraat 2 in Utrecht (daar zit het Ambulant Centrum Utrecht van Fivoor).

Waar bestaat de therapie uit?

Hierin komen aan bod: oefeningen voor zelfregulatie, lichaamsbewustzijn, angst- en stressreductie en ontspanning. Yogamatjes en benodigdheden zijn aanwezig. Makkelijk zittende kleding is handig. In de groep wordt zeer weinig gesproken en er hoeft niks gezegd te worden. Je kunt deelnemen aan de groep zo lang als je wil.

Hoe start ik met de therapie?

Voor deelname maken we eerst kennis met elkaar en geven wij uitleg over de yoga therapie. Voor meer informatie of overleg, bel gerust met het ACT jeugdteam van Utrecht op telefoonnummer 06 – 125 724 72.