Informatie voor cliënten

Fivoor is er voor mensen met een psychiatrische stoornis die een gevaar vormen voor de samenleving en voor zichzelf. Ook zijn we er voor mensen met een licht verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrische stoornissen of gedragsproblemen. 

Ik word behandeld bij:
Angle Down
Angle Down

Waarom een behandeling bij Fivoor? 

Met behandeling en begeleiding helpen we je om grip te krijgen op jouw leven. We verkleinen zo de kans dat je (opnieuw) een delict pleegt. Daarmee dragen we bij aan een veilige samenleving en bieden we jou perspectief op een betekenisvol leven. Bij Fivoor krijg je altijd maatwerk. We selecteren niet op een ‘stoornis’. Als je bereid bent om aan jezelf te werken, gaan we aan de slag om te kijken wat jij nodig hebt. Waar loop je tegenaan en welke risico’s zijn er? 

Ook kijken we naar je leefomstandigheden, je naasten en je netwerk. We nemen het complete plaatje van je leven mee. Nee, helaas: we kunnen geen huis voor je regelen, maar wél de weg ernaartoe begeleiden. Ook hebben we zelf een netwerk van zorgpartijen en deskundigen die we bij jouw traject betrekken. Zodat jij krijgt wat je nodig hebt. 

Heb je snel hulp nodig? 

Een behandeling bij Fivoor kan alleen opgestart worden via een verwijzer. Heb je snel hulp nodig? Bij acuut (levens)gevaar of ernstige overlast, bel direct 112. Geen acuut gevaar? Bel jouw huisarts of huisartsenpost. Denk je aan zelfmoord? Praat erover. Bel 0900 0113 of chat via 113.nl, 24/7 open, anoniem en vertrouwelijk. Ben je een cliënt bij ons? Neem contact op via het nummer dat je hebt afgesproken met jouw behandelaar.

JAF Fivoor We Cam24 010

Behandelingen bij Fivoor

Er zijn verschillende manieren waarop je een behandeltraject kunt volgen. We bieden verschillende trajecten aan zoals ambulant, klinisch en begeleiding op diverse levensgebieden. Onze specialisten stellen een behandelplan op maat voor jou samen. Daarbij kunnen ze kiezen uit veel verschillende soorten therapie en behandelonderdelen. 

Ben je benieuwd naar de soort behandelingen die wij aanbieden en hoe je bij ons in behandeling komt? 

Call To Action

Cliëntenraad

Wij vinden het belangrijk dat onze cliënten mee kunnen praten over de zorg en advies kunnen geven. Namens én samen met andere cliënten. Zo verbeteren wij de kwaliteit van onze behandelingen. Samen maken we de zorg beter.   

Kosten en vergoeding

Je zorgverzekeraar, de gemeente of de overheid vergoedt de kosten van je behandeling bij Fivoor. Vaak betaal je een eigen risico of een eigen bijdrage.   

Nederlandse Zorgautoriteit

Wij delen de gegevens van onze cliënten met de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dit is nodig om de zorg te verbeteren en wachttijden in kaart te brengen. Natuurlijk delen we die gegevens op een veilige manier. 

Patiëntendossier

Wil je een patiëntendossier inzien, doorsturen, corrigeren of vernietigen? Op de pagina over het patiëntendossier lees je meer over jouw mogelijkheden en rechten.    

eHealth

Wil je vanuit huis verder werken aan jouw behandeling? Of meekijken in jouw digitale patiëntendossier? Dit kan via het beveiligde online programma eHealth. Via eHealth kun je zelf extra input geven en krijg je meer inzicht in jouw behandeling.  

Verplichte zorg

Een patiënt wordt behandeld zonder dat hij of zij daar toestemming voor heeft gegeven. Dit gebeurt alleen als het gedrag van de patiënt schadelijk is voor zichzelf of anderen. Op de pagina lees je meer over verplichte zorg, wanneer dit wordt toegepast en welke regels er gelden.

Heb je een klacht?

Mocht je ergens niet tevreden over zijn, dan kun je een klacht indienen.