Jeugd

Jeugd

De jeugdteams van Fivoor

Algemene informatie

Contactinformatie

Adres

Mimosastraat 2-4
3551 DC Utrecht
Plan route

Teammanager Zorglijn Jeugd

Wilma Zwanepol
w.zwanepol@fivoor.nl
06 – 518 579 96
Werkdagen: dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag

Jeugd ACT Utrecht Stad (12 t/m 24 jaar)

Telefoon: 06 – 125 724 72

Teamcoördinator:
Kristel Noordegraaf
k.noordegraaf@fivoor.nl
06 – 464 025 43

Jeugd ACT regio Lekstroom (12 t/m 24 jaar)

Telefoon: 06 – 108 239 15

Teamcoördinator:
Margriet Duijst
m.duijst@fivoor.nl
06 – 127 441 23

Jeugd ACT regio Eemland/Zuidoost (12 t/m 24 jaar)

Telefoon: 06 – 224 420 81

Teamcoördinator:
Daniëlle Docter
d.docter@fivoor.nl
06 – 130 460 19

Jeugd ACT regio West (12 t/m 24 jaar)

Telefoon: 06 – 102 644 41

Teamcoördinator:
Stijn Biemans
s.biemans@fivoor.nl
06 – 826 750 22

Poli Kade jeugd (12 t/m 24 jaar)

Teamcoördinator:
Mirjam van der Reijden
m.van.der.reijden@fivoor.nl
06 – 302 989 79

Poli Wier jeugd (2 t/m 24 jaar)

Teamcoördinator:
Kim de Otter
k.denotter@fivoor.nl
06 – 220 802 06

Aanmelden

Aanmelden

Een behandeling kan vrijwillig of op verzoek van een verwijzer gestart worden. Zowel de patiënt zelf, met een verwijsbrief van de huisarts, als de verwijzer (huisarts of instelling) kan de patiënt aanmelden. Ga daarvoor naar de aanmeldpagina. Als medisch specialist of huisarts is het tevens mogelijk de patiënt door te verwijzen via ZorgDomein.

Praktische informatie

Klachtenregeling

Voor meer informatie omtrent klachten, ga naar de pagina over de klachtenregeling van Fivoor.

Welkom bij de jeugdteams van Fivoor. Waarschijnlijk is dit voor jou weer een nieuwe stap in de wereld van de hulpverlening. We vertellen hier graag in het kort wat je van ons kunt verwachten.

Wat doen wij?

We bieden gespecialiseerde, poliklinische zorg aan kinderen en jongeren (van 2 t/m 24 jaar) waar het niet zo goed mee gaat. Het is zorg die “op maat gesneden is”, dat betekent dat we goed naar jou en jouw vraag aan ons kijken, zodat de behandeling die wij aanbieden ook goed bij jou past.

Hoe doen we dat?

We werken met ACT-teams. ACT staat voor Assertive Community Treatment (assertieve gemeenschappelijke behandeling), een vorm van actieve ambulante behandeling bij mensen die voor een lange tijd zorg nodig hebben. Ambulant betekent dat jouw behandelaar of begeleider naar bijvoorbeeld jouw huis toe komt. Fivoor heeft 2 jeugdpoliklinieken (in Utrecht en Rotterdam) waar je op bezoek kan komen en 4 ACT-teams.

We werken op verschillende manieren aan het veranderen en het stoppen van de problemen in jouw leven. De problemen kunnen samenhangen met psychische problemen die met behulp van verschillende testen kunnen worden vastgesteld (bijvoorbeeld ADHD, gedragsstoornissen, een licht verstandelijke beperking, autisme, angst, somberheid of je persoonlijkheidsontwikkeling). Ook kan probleemgedrag ontstaan door overmatig alcohol- of drugsgebruik. Je kan vrijwillig bij ons komen (bijvoorbeeld via de huisarts), maar je kan ook door justitie doorverwezen worden (en is meer verplicht).

Roos (in behandeling):

Wat gebeurt er dan?

Er kan individueel met je gewerkt worden en met de mensen om jou heen. Zo wordt er onderzocht of medicijnen je kunnen helpen, en vertellen we je veel over mogelijke stoornissen zodat je beter snapt wat er met je aan de hand is. Er zijn ook trainingen die je helpen anders met agressie, boosheid of verdriet om te gaan (AgressieRegulatie op Maat, Yoga), therapieën die je helpen om alles wat er in jouw leven gebeurd is te verwerken (EMDR, schematherapie, systeemtherapie) en therapieën die jou inzicht geven door dingen met je te doen. Niet alleen praten dus, maar ook inzicht door te sporten (psychomotorische therapie, runningtherapie), met je handen bezig te zijn (beeldende vaktherapie) of situaties na te spelen (dramatherapie). Verder begeleiden we je ook bij de invulling van je dag (ga je naar school, heb je werk?), bij financiële problemen en/of bij het vinden van een goede woonplek.

En de mensen om je heen?

Woon je nog thuis en/of zijn er mensen om jou heen die voor jou belangrijk zijn, dan betrekken we die (in overleg met jou) bij de behandeling zodat die jou ook beter kunnen ondersteunen bij het veranderen van je gedrag. Dat kan bijvoorbeeld Relationele Gezins Therapie, Geweldloos verzet of ouderbegeleiding . Ook werken we nauw samen met andere hulpverleners waarmee je te maken hebt (als die er zijn).

Bart (vader):

Locaties

Twee locaties van Fivoor hebben een jeugd-polikliniek met ACT-jeugdteams:
Ambulant Centrum Rotterdam
Ambulant Centrum Utrecht (bekijk op deze pagina de Contactinformatie voor de verschillende teams)

Aanmelding

Aanmelden gaat altijd via de huisarts of via een andere hulpverlener die al bij je betrokken is. Aanmelden kan via de aanmeldpagina. Als er sprake is van een reclasseringsmaatregel kan de aanmelding via IFZO plaats vinden.