Centrum Dubbele Problematiek
Locaties

Centrum Dubbele Problematiek

Wij behandelen hier verslaving en psychiatrie

Den Haag

Algemene informatie

Contactinformatie

Adres

Mangostraat 5
2552 KS Den Haag
Plan route

Openingstijden CDP 1

  • Dinsdag 19:30 - 20:30
  • Donderdag 19:30 - 20:30
  • Zaterdag 19:00 - 21:00
  • Zon- en feestdagen 14:00 - 16:00

Openingstijden CDP 2

  • Iedere avond 19:30 - 20:30
  • Zaterdag 19:00 - 21:00
  • Zon- en feestdagen 14:00 - 16:00

Openingstijden CDP 3

  • Zaterdag 19:00 - 21:00
  • Zon- en feestdagen 14:00 - 16:00

Contact bij klachten

Voor meer informatie omtrent klachten, ga naar de pagina over de klachtenregeling van Fivoor.

Wachttijden

Centrum Dubbele Problematiek -

  • Aanmelding 2 weken

Laatste update: 01/03/2021

Aanmelden

Aanmelden

Het Centrum Dubbele Problematiek is een derdelijns GGZ-instelling. Een behandeling kan alleen gestart worden op verzoek van een verwijzer. Alleen behandelaren werkzaam in een tweedelijns GGZ-instelling kunnen verwijzen naar het Centrum Dubbele Problematiek. Ga daarvoor naar de aanmeldpagina.

 

Downloads

Download informatiekaarten

Hier kunt u binnenkort informatiekaarten downloaden.

Een combinatie van psychiatrische problemen en verslaving komt vaak voor. Het Centrum Dubbele Problematiek (CDP) is gespecialiseerd in het helpen van volwassenen met gecombineerde problemen. Diverse disciplines werken in één team, getraind in het behandelen van verslaving en andere psychiatrische problemen. Het centrum heeft mogelijkheden voor klinische opname en voor ambulante behandeling.

Centrum Dubbele Problematiek
Play

Centrum Dubbele Problematiek

Bekijk in deze video de locatie waar het Centrum Dubbele Problematiek zich bevindt.

Expertisecentrum

Het CDP is een zelfstandig, specialistisch zorgprogramma en een expertisecentrum voor patiënten met dubbele problematiek, zoals een ernstige psychiatrische stoornis in combinatie met ernstige verslavingsproblematiek. Door persoonlijke betrokkenheid en geïntegreerde aanpak ondersteunt het CDP haar patiënten bij de behandeling en/of terugval preventie van deze complexe problematiek en met eventuele psychosociale problemen. Het CDP biedt ambulante en klinische behandeling op basis van zorgpaden en vormt daarmee een transmuraal zorgprogramma. Daarnaast kan het CDP worden ingezet voor (neuro)psychologische en psychiatrische diagnostiek, second opinions en scholing op het gebied van dubbele problematiek.

Trainen en opleiden

Er wordt actief deelgenomen aan het opleiden van verpleegkundigen, artsen, psychiaters en (GZ- en klinisch (neuro)) psychologen.

Familie en naasten

Het betrekken van de familie en naasten bij de behandeling door middel van participatie in het individuele zorgplanoverleg (IZO) is één van de speerpunten van het CDP. Ook organiseert het CDP regelmatig familiebijeenkomsten en is er een familielotgenotengroep in oprichting.

Collega aan het woord

Deeltijdbehandeling

Zorg zonder opname kan in de polikliniek en bij de deeltijdbehandeling. Patiënten kunnen poliklinisch behandeld worden en deel nemen aan behandelgroepen. Het CDP heeft een uitgebreid aanbod van groepsbehandeling: er zijn groepen gericht op omgaan met verslaving, omgaan met emoties, maar ook groepen gericht op het oppakken van het dagelijks leven; bijvoorbeeld sociale vaardigheden, gezond leven, werk of dagbesteding.

Klinische opname

Soms is het goed als de patiënt wordt opgenomen, zoals voor ontgiften, instellen op medicatie of diagnostiek opname. De opnameduur kan verschillen van enkele dagen tot maanden.

TOPGGz

Sinds maart 2016 heeft het CDP het keurmerk TOPGGz. Dit houdt in dat wij hoog specialistische patiëntenzorg leveren, in combinatie met het doen van wetenschappelijk onderzoek naar innovatieve behandelingen en bijdragen aan het verspreiden van kennis. In maart 2020 is het CDP opnieuw gekeurd en is het keurmerk verlengd. Meer informatie over TOPGGz.

Klik hier voor meer informatie over het TOPGGz keurmerk voor deze zorglijn.

TOPGGz