Centrum Dubbele Problematiek
Locaties

Centrum Dubbele Problematiek

Wij behandelen hier verslaving en psychiatrie

Den Haag

Algemene informatie

Contactinformatie

Adres

Mangostraat 5
2552 KS Den Haag
Plan route

Openingstijden CDP 1

  • Dinsdag 19:30 - 20:30
  • Donderdag 19:30 - 20:30
  • Zaterdag 19:00 - 21:00
  • Zon- en feestdagen 14:00 - 16:00

Openingstijden CDP 2

  • Iedere avond 19:30 - 20:30
  • Zaterdag 19:00 - 21:00
  • Zon- en feestdagen 14:00 - 16:00

Openingstijden CDP 3

  • Zaterdag 19:00 - 21:00
  • Zon- en feestdagen 14:00 - 16:00

Contact bij klachten

Voor meer informatie omtrent klachten, ga naar de pagina over de klachtenregeling van Fivoor.

Deze locatie is rookvrij

Fivoor is op weg naar een rookvrije ggz. Lees meer op de pagina Fivoor Rookvrij. Patiënten mogen (overdag) roken op de afdelingspatio of in de binnentuin. In de nacht is er geen gelegenheid om de te roken.

Wachttijden

Neem voor de actuele wachttijd contact op met de afdeling op 088-3579611 of cdp@fivoor.nl.

Laatste update: 01/01/2023

Aanmelden

Aanmelden

Het Centrum Dubbele Problematiek is een derdelijns GGZ-instelling. Een behandeling kan alleen gestart worden op verzoek van een verwijzer. Alleen behandelaren werkzaam in een tweedelijns GGZ-instelling kunnen verwijzen naar het Centrum Dubbele Problematiek. Ga daarvoor naar de aanmeldpagina.

Downloads

Sinds 1 november 2022 is deze locatie geen onderdeel meer van Fivoor.

Deze locatie is sinds 1 november 2022 geen onderdeel meer van Fivoor. De locatie is overgegaan naar Parnassia.

Wilt u contact opnemen met Parnassia? Klik hier om door te gaan naar de locatiepagina op de website van Parnassia of ga direct naar de contactpagina.  U kunt Parnassia ook telefonisch bereiken via 088 – 357 5757.

Het Centrum Dubbele Problematiek (CDP) is gespecialiseerd in het helpen van volwassenen met gecombineerde problemen, zoals verslaving en psychiatrische problemen. Het centrum heeft mogelijkheden voor klinische opname en voor ambulante behandeling.

Centrum Dubbele Problematiek
Play

Centrum Dubbele Problematiek

Bekijk in deze video de locatie waar het Centrum Dubbele Problematiek zich bevindt.

Expertisecentrum

Het Centrum Dubbele Problematiek is een zelfstandig, specialistisch zorgprogramma en een expertisecentrum voor patiënten met dubbele problematiek. Een voorbeeld van dubbele problematiek is de combinatie van een ernstig psychiatrische probleem en een ernstige verslaving. Door persoonlijke betrokkenheid en een volledige aanpak ondersteunt het CDP haar patiënten bij de behandeling en/of het voorkomen van terugval van deze ingewikkelde problemen. Het CDP biedt ambulante en klinische behandeling op basis van zorgpaden en vormt daarmee een transmuraal zorgprogramma (dit wordt ook wel ketenzorg genoemd, waarbij zorg wordt aangeboden door meerdere zorgverleners). Daarnaast kan het CDP worden ingezet voor (neuro)psychologische en psychiatrische onderzoek, second opinions en scholing.

Trainen en opleiden

Er wordt actief deelgenomen aan het opleiden van verpleegkundigen, artsen, psychiaters en (GZ- en klinisch (neuro)) psychologen.

Familie en naasten

Het CDP hecht veel belang aan het betrekken van familie en naasten. Dit doen zij door middel van betrokkenheid in het individuele zorgplanoverleg (IZO). Ook organiseert het CDP regelmatig familiebijeenkomsten en is er een lotgenotengroep voor familie in oprichting.

Collega aan het woord

Deeltijdbehandeling

Zorg zonder opname kan in de polikliniek en bij de deeltijdbehandeling. Patiënten kunnen poliklinisch behandeld worden en deel nemen aan behandelgroepen. Het CDP heeft een breed aanbod van groepsbehandeling: er zijn groepen gericht op omgaan met verslaving, omgaan met emoties, maar ook groepen gericht op het oppakken van het dagelijks leven. Voorbeelden hiervan zijn sociale vaardigheden, gezond leven, werk of dagbesteding.

Klinische opname

Soms is het goed als de patiënt wordt opgenomen, voor bijvoorbeeld ontgiften, instellen op medicatie of diagnostiek opname. De opnameduur kan verschillen van enkele dagen tot maanden.

TOPGGz

Sinds maart 2016 heeft het CDP het keurmerk TOPGGz. Dit houdt in dat wij hoog specialistische patiëntenzorg leveren, in combinatie met het doen van wetenschappelijk onderzoek naar innovatieve behandelingen en bijdragen aan het verspreiden van kennis. In maart 2020 is het CDP opnieuw gekeurd en is het keurmerk verlengd. Meer informatie over TOPGGz.

Klik hier voor meer informatie over het TOPGGz keurmerk voor deze zorglijn.

TOPGGz