Centrum Dubbele Problematiek
Locaties

Centrum Dubbele Problematiek

Wij behandelen hier verslaving en psychiatrie

Den Haag

Algemene informatie

Contactinformatie

Adres

Mangostraat 5
2552 KS Den Haag
Plan route

Openingstijden CDP 1

  • Dinsdag 19:30 - 20:30
  • Donderdag 19:30 - 20:30
  • Zaterdag 19:00 - 21:00
  • Zon- en feestdagen 14:00 - 16:00

Openingstijden CDP 2

  • Iedere avond 19:30 - 20:30
  • Zaterdag 19:00 - 21:00
  • Zon- en feestdagen 14:00 - 16:00

Openingstijden CDP 3

  • Zaterdag 19:00 - 21:00
  • Zon- en feestdagen 14:00 - 16:00

Aanmelden

Aanmelden

Een behandeling kan alleen gestart worden op verzoek van een verwijzer. Zowel de patiënt zelf, met een verwijsbrief van de huisarts, als de verwijzer (huisarts of instelling) kan de patiënt aanmelden. Ga daarvoor naar de aanmeldpagina.

 

Wachttijden

De wachtlijst voor deze locatie bedraagt op dit moment 7 weken.

Laatste update: 1 januari 2019

Praktische informatie

Klachtenregeling

Voor meer informatie omtrent klachten, ga naar de pagina over de klachtenregeling van Fivoor.

Een combinatie van psychiatrische problemen en verslaving komt vaak voor. Soms is deze combinatie zo moeilijk te behandelen dat het Centrum Dubbele Problematiek (CDP) gevraagd wordt expertise te leveren. Wij zijn gespecialiseerd in het helpen van volwassenen met gecombineerde problemen. Hierbij hanteren wij de geïntegreerde dubbele diagnosebehandeling, ofwel de IDDT methode. Dat houdt in dat diverse disciplines samenwerken in één team, getraind in het behandelen van zowel verslavingen als psychiatrische problemen.

Centrum Dubbele Problematiek
Play

Centrum Dubbele Problematiek

Bekijk in deze video de locatie waar het Centrum Dubbele Problematiek zich bevindt.

Opnamemogelijkheden

Bij het CDP kunnen patiënten uit heel Nederland terecht. Het centrum heeft mogelijkheden voor klinische opname, voor bijvoorbeeld detoxificatie, stabilisatie, diagnostiek, second opinion, en voor ambulante begeleiding. Deze behandelingen zijn beschreven in zorgpaden. De verwijzer kiest bij de aanmelding een zorgpad dat het beste past bij de vraag van de patiënt.

Deeltijdbehandeling

Het is lang niet altijd nodig om opgenomen te worden om problemen aan te pakken. Zorg zonder opname kan bij ons in de polikliniek en bij de deeltijdbehandeling. Hier kunnen patiënten de hulpverleners uit het multidisciplinaire team spreken die zij nodig hebben. Naast persoonlijke begeleiding is het mogelijk deel te nemen aan groep sessies. De groepen helpen om te gaan met de problemen en te werken aan doelen. Sommige groepen zijn gericht op het overwegen of, en welke problemen aanpakt dienen te worden. Andere groepen gaan over omgaan met psychiatrische problemen of verslaving. Tot slot zijn er groepen die zicht richten op het oppakken van het dagelijkse leven. Zij gaan bijvoorbeeld in op sociale vaardigheden, gezond leven, werk of dagbesteding.

Klinische opname

Soms is het goed voor uw behandeling als de patiënt wordt opgenomen op het CDP. Het CDP heeft diverse opnameafdelingen met eenpersoonskamers. De duur van de opname kan verschillen van enkele dagen tot een aantal weken of maanden. Een patiënt kan om diverse redenen instromen, meestal zijn dit ontgiften, instellen op medicatie of voor diagnose. Meestal doen we dit op een gesloten afdeling.

Collega aan het woord

Bezoek op het CDP

In de huiskamer en de centrale hal kan bezoek worden ontvangen. Als er bezoek mee komt met een leeftijd onder de 12 jaar, dan graag even overleggen met de medewerkers. We willen een veilig klimaat bieden, waarin drugs en alcohol niet zijn toegestaan. Meegebrachte spullen worden gecontroleerd door onze medewerkers. In verband met de hygiëne wetgeving in ziekenhuizen kunnen wij helaas geen huisdieren ontvangen op de afdeling. Uiteraard kan het bezoek, als de patiënt naar buiten mag, wel buiten op het terrein even met het huisdier wandelen.

Duurzaam Verblijf Verslaafden

Voor langdurige opnames beschikt het Centrum Dubbele Problematiek over een Duurzaam Verblijf Verslaafden.

TOPGGz

Sinds maart 2016 heeft het CDP het keurmerk TOPGGz. Dit houdt in dat wij hoog specialistische patiëntenzorg leveren, in combinatie met het doen van wetenschappelijk onderzoek naar innovatieve behandelingen en bijdragen aan het verspreiden van kennis. Meer informatie over TOPGGz.

TOPGGz