Resocialisatie afdeling Wier Den Dolder
Locaties

Resocialisatie afdeling Wier Den Dolder

Begeleiden naar een zelfstandige terugkeer in de maatschappij

Den Dolder

Algemene informatie

Contactinformatie

Adres

Marterlaan 10
3734 HA Den Dolder
Plan route

Wachttijden

Neem voor de actuele wachttijd contact op met afdeling Patiëntenlogistiek 088-357 30 70 of patientenlogistiek@fivoor.nl.

Aanmelden

Aanmelden

Bij aanmelding bespreken we eerst of Wier de meest geschikte plaats is om aan de problemen te werken. De meeste patiënten die zich bij Wier aanmelden, nemen we in behandeling. Een enkele keer komt het voor dat we denken dat iemand die wordt aangemeld, ergens anders beter geholpen kan worden. Als dat zo is, dan laten we dat snel weten. Ook geven we dan aan wat volgens ons de beste plaats is waar die persoon hulp kan vinden. Om een patiënt aan te melden ga naar de aanmeldpagina op de website.

Downloads

Downloads

Vind hier binnenkort downloads van deze locatie.

Klachtenregeling

Voor meer informatie omtrent klachten, ga naar de pagina over de klachtenregeling van Fivoor.

Op de resocialisatie afdeling van Wier behandelen wij patiënten die in hun leven al vaak te maken hadden met allerlei soorten hulpverlening. Dat is niet altijd een succes geweest. De medewerkers van Wier zoeken naar creatieve oplossingen om verder te helpen. We maken de behandeling precies op maat. Zo ontdekken onze bewoners wat er voor nodig is om hun leven weer op de rit te krijgen.

Locaties van Wier

Wier beschikt naast een resocialisatie afdeling ook over diverse open behandellocaties in woonwijken. De behandelplaatsen in de woonwijken bieden de patiënten de gelegenheid om zo zelfstandig mogelijk te functioneren. Hier kunnen zij oefenen met vrijheden en uitvinden of zij in staat zijn om zonder overlast in een woonwijk te wonen. Het behandelteam heeft hierdoor de gelegenheid om te observeren of zij dat aankunnen. Behandelplaatsen in deze kleine voorzieningen worden ook gebruikt voor patiënten die niet in een groep kunnen functioneren. Patiënten kunnen naar deze plaatsen doorstromen vanuit de gesloten kliniek, maar zij worden vanaf de wachtlijst ook rechtstreeks opgenomen op een open behandellocatie.

Verblijf op de resocialisatie-afdeling

Het verblijf is gericht op toeleiding naar de meest geschikte vorm van wonen, werk of dagbesteding. De open kliniek Marterlaan in Den Dolder biedt acht reguliere bedden en een crisisbed en het appartement aan de Marterlaan telt één bed. De Tolhuislaan in Den Dolder biedt drie bedden, de Kamperfoelielaan in Bosch en Duin telt vijf bedden. Met de bewoner stellen we haalbare doelen op. Wij ondersteunen in het realiseren van deze doelen en houden toezicht op het proces. Door middel van afspraken en regels zorgen we voor een geschikt leefklimaat.

Behandeling

In de behandeling staat risicomanagement voorop. Het doel is om onze bewoners zo goed mogelijk te helpen naar een veilige en zelfstandige terugkeer in de maatschappij. Vanuit het behandeltraject richten wij ons op het steeds zelfstandiger worden van onze bewoners. Wanneer de regels goed worden nageleefd, nemen de controles af. Door het geven van meer vrijheden, neemt de verantwoordelijkheid toe en kan de terugkeer naar de maatschappij gerealiseerd worden. Meer informatie over het resocialisatietraject is te lezen op de pagina over resocialisatie.