Over Fivoor

Fivoor heeft een maatschappelijke opdracht: mensen met een psychiatrische stoornis die voor de samenleving of voor zichzelf een gevaar vormen behandelen en begeleiden, met als doel het risico en de kans op herhaling terug te dringen. 

Zo dragen we bij aan de veiligheid van de samenleving en kunnen we het perspectief voor onze patiënten op een betekenisvol bestaan verbeteren. Dat is waarom we er zijn. 

Rapportage nov 2023 028 1920x1080px

We werken samen aan veiligheid en perspectief 

  • Samen, omdat we intensief samenwerken. Natuurlijk met collega's, cliënten en naasten, maar ook met netwerkpartners en verwijzers.

  • Veiligheid, omdat Fivoor bijdraagt aan een veilige samenleving.

  • Perspectief, omdat Fivoor cliënten uitzicht biedt op een betekenisvol bestaan. Waar mogelijk als onderdeel van de maatschappij.

Rapportage nov 2023 021 800x800px

Namens de samenleving én voor de samenleving

We nemen onze maatschappelijke opdracht heel serieus. De samenleving en onze cliënten rekenen immers op ons. Daarom verbeteren we continu de kwaliteit van onze zorg. Dat doen we door: 

  • te werken met gedreven professionals 

  • wetenschappelijk onderzoek te doen 

  • vooruit te kijken en beweging te omarmen 

  • een voortrekkersrol aan te nemen

Fivoor in vogelvlucht

Fivoor heeft verschillende locaties in Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Flevoland en Noord-Brabant. Teams van psychologen, psychiaters, behandelaren, begeleiders, verpleegkundigen, vaktherapeuten en vele andere professionals staan elke dag klaar om onze cliënten de beste behandeling en begeleiding te geven.

Rapportage nov 2023 006 800x800px

Behandeling, begeleiding en beveiliging

Fivoor biedt ambulante zorg, klinische zorg en begeleiding. In hun eigen omgeving als het kan, in een kliniek als het moet. Daarnaast begeleiden we cliënten op verschillende vlakken, zoals wonen, werk, scholing, relaties en financiën. Door ons specifieke werkveld en brede aanbod op veel locaties bieden we een sterke combinatie van behandeling, begeleiding en beveiliging. Als grote organisatie blijven we flexibel: de lijnen zijn kort en we schakelen snel. 

Behandeling

Wij bieden verschillende soorten zorg. In de eigen omgeving van de cliënt (ambulant) als het kan, in een kliniek (klinisch) als het moet. 

Ambulante behandeling

Bij ambulante zorg gaan we naar cliënten toe voor hun behandeling. We bezoeken ze thuis, op hun werk of op een andere locatie. Soms komt een cliënt voor (dag)behandeling naar ons toe. 

Lees meer

Klinische behandeling

Bij klinische zorg verblijven cliënten tijdelijk in een (gesloten) kliniek voor hun behandeling. Fivoor heeft hiervoor 11 klinieken met verschillende beveiligingsniveaus. 

Lees meer

Begeleiding

We monitoren, begeleiden en ondersteunen cliënten op verschillende manieren. Daarbij helpen we hen ook op het gebied van bijvoorbeeld wonen, werk, scholing, relaties en financiën. 

GGZ Reclassering

GGZ Reclassering zet zich in voor de re-integratie van mensen die met justitie in aanraking zijn gekomen en die een verslaving of psychiatrische problemen hebben. We monitoren en begeleiden cliënten, zodat ze hun leven weer op de rit krijgen en niet opnieuw een delict plegen.   

Lees meer

Materieel Juridische Dienstverlening

Materieel Juridische Dienstverlening (MJD) adviseert en ondersteunt cliënten over geldzaken. Dat doet MJD zowel bij psychiatrische problemen en verslaving als bij terugkeer in de maatschappij na detentie. Financiële problemen kunnen herstel namelijk in de weg staan. 

Lees meer

Budget en Beheer

Budget en Beheer (B&B) beheert het budget van cliënten, om ze te helpen hun financiële problemen op te lossen. 

Lees meer
Db452ff967daa11b622edeb1bc6d4603

Wetenschappelijk onderzoek

We doen wetenschappelijk onderzoek om de kwaliteit van onze zorg continu te verbeteren. Daarom krijgen onze behandelaren begeleiding van onze onderzoeksafdeling Wetenschap & Behandelinnovatie (W&BI). De onderzoeksafdeling werkt structureel samen met universiteiten en hogescholen, zoals Tilburg University, de Radboud Universiteit en de Hogeschool Rotterdam. 

Bestuur en toezicht

De raad van bestuur van Fivoor is verantwoordelijk voor de algemene gang van zaken, de strategie en de behaalde resultaten. Het bestuur bestaat uit Erik Masthoff en Jeroen Gast.

Verantwoording

Wij werken aan een veiligere samenleving. Samen met aandeelhouders, toezichthouders, financiers en andere betrokkenen. Aan deze partijen leggen we verantwoording af, o.a. door jaarlijks een jaarverslag uit te brengen.

Meerjarenplan

De komende jaren is onze focus de zorg toekomstbestendig houden, met hoofddoel bijdragen aan een veilige maatschappij. Alle prioriteiten en ambities voor de komende 4 jaar staan in ons strategisch meerjarenplan. 

Call To Action

Contact met één van onze locaties

Wil je contact opnemen met één van onze locaties? 

Call To Action

Ga naar de contactpagina

Heb je een algemene vraag of opmerking? Of ben je journalist en wil je in contact komen met onze afdeling Communicatie?