Wie werken er bij OFZ?
Terug naar het overzicht

Wie werken er bij OFZ?

Gelezen
Copy triangle

Binnen het domein OFZ werken ruim 300 medewerkers met uiteenlopende functies en disciplines. Al deze mensen werken samen in een multidisciplinair team, zoveel mogelijk gekoppeld aan vaste afdelingen. Deze disciplines samen werken aan het herstel en de resocialisatie van patiënten.

Medewerkers

24-uurs zorg
De grootste groep is de forensisch medewerkers die de 24-uurs zorg op de afdeling leveren. Zij vallen onder de ‘VOV’ (Verzorgend, (Sociaal-) agogisch en Verplegend personeel) en worden aangestuurd door teammanagers.

Binnen de VOV-teams is er ook de rol van coördinator afdelingsmilieu (CAM), een seniorfunctie binnen de 24-uurszorg. De CAM’mer draait mee in het rooster en heeft ook een coachende rol; hij of zij werkt nieuwe medewerkers in, helpt de procedures bewaken en is als meewerkend voorman een belangrijke schakel naar de teammanagers en regiebehandelaren.

Behandelaren
Er zijn behandelaren in een indicerende of coördinerende rol:

  • Regiebehandelaar: psychiater, klinisch psycholoog, GZ-psycholoog of verpleegkundig specialist
  • Uitvoerend (mede)behandelaar: psycholoog, arts, vaktherapeut en maatschappelijk werker

Resocialisatie
Om de resocialisatie goed te ondersteunen, werken er activiteitenbegeleiders en arbeidsconsulenten binnen OFZ. Ook is er een speciaal team gericht op uitstroom: Team Herstel.

Somatische zorg
Op elke locatie is ook een somatisch verpleegkundige dienst die aanspreekpunt is voor de somatische zorg. Zij zijn de schakel tussen de artsen van de afdeling en huisarts of externe specialismen.

Ondersteuning
Uiteraard werken er nog diverse collega’s rondom en samen met de behandelteams die ervoor zorgen dat onze klinieken goed functioneren. Denk daarbij aan secretariaten, medewerkers Toegang en Veiligheid, huismeesters, ANW-hoofden en alle ondersteunende diensten.

In opleiding
Binnen Fivoor zijn er verschillende collega’s die een opleiding volgen. Zo geven we stagiaires een plek om de theorie te toetsen in de praktijk onder begeleiding van ervaren medewerkers. Daarnaast is het mogelijk een opleiding tot en erkend diploma te halen middels verschillende verkorte in-company opleidingen en bieden we een leerplek voor medewerkers die een specialistische vervolgopleiding volgen. Wil je weten voor welke opleidingen wij stages en leer- werkplekken aanbieden? Kijk dan op de werken bij Fivoor website en op de opleidingspagina op het intranet.

Binnen het functiehuis van Fivoor zijn de verschillende groepen gedefinieerd. Fivoor medewerkers kunnen de functieomschrijvingen terugvinden op intranet. 

Kernwaarden en gedragscode

Belangrijke geldende omgangsvormen staan beschreven in onze kernwaarden en de gedragscode. Fivoor verwacht van jou dat jij deze kernwaarden en de gedragscode na- en voorleeft.  Leidinggevenden hebben de belangrijke taak deze uit te dragen naar de medewerkers, onder andere door vertrouwen te geven en afspraken na te komen.

Hij/zij is nieuwsgierig naar de ideeën en mogelijkheden van de medewerkers. Een leidinggevende laat, zowel door uitleg als door voorbeeldgedrag, zien welke mogelijkheden en verantwoordelijkheden medewerkers hebben op het gebied van kwaliteit en kwantiteit van patiëntenzorg. Hij/zij durft ruimte te geven, waarbinnen fouten gemaakt mogen worden en waarvan geleerd kan worden. De leidinggevende laat merken dat medewerkers de moeite waard zijn en kent hun krachten. Hij/zij ziet mogelijkheden en daagt anderen uit deze ook te zien. Een leidinggevende draagt bij aan een prettige werkcultuur en een goede samenwerking door een open en toegankelijke houding naar medewerkers.