Terug naar overzicht

GGZ Reclassering Rotterdam

Bij GGZ Reclassering Rotterdam begeleiden we mensen die in aanraking zijn gekomen met politie en justitie én die problemen hebben met hun geestelijke gezondheid. Denk hierbij aan psychiatrische en verslavingsproblemen. Daarbij doen we er alles aan om te voorkomen dat deze mensen opnieuw in hetzelfde gedrag vervallen. Onze reclasseringswerkers houden zich onder meer bezig met begeleiding, toezicht, advies en diagnostiek.

Rapportage nov 2023 004 1080x1080px

Algemene informatie

Openingstijden

Maandag 08:30 - 17:00
Dinsdag 08:30 - 17:00
Woensdag 08:30 - 17:00
Donderdag 08:30 - 17:00
Vrijdag 08:30 - 17:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

GGZ Reclassering Rotterdam

Heeft een officier van justitie of een rechter-commissaris meer informatie over de situatie of omstandigheden van personen die worden verdacht van een strafbaar feit nodig? Dan vraagt hij GGZ Reclassering om een reclasseringsadvies. Zo’n advies moet duidelijk maken hoe je voorkomt dat deze personen opnieuw een delict plegen. De reclassering is daarom een belangrijke schakel tussen onze cliënten en justitie. 

Taken

De reclassering heeft verschillende taken:  

  • rechters adviseren over straffen 

  • toezicht houden op mensen als de rechter dat in een vonnis heeft bepaald 

  • werkstraffen regelen en controleren of deze goed worden uitgevoerd 

  • trainingen geven die zijn gericht op gedragsverandering (bijvoorbeeld trainingen over alcohol en geweld en leefstijltrainingen)  

Mensen kunnen met de reclassering te maken krijgen voordat ze voor de rechter moeten verschijnen. Ook na de straf is er vaak contact. De reclassering helpt ze dan om weer een stabiel leven op te bouwen, waarin ze geen delicten meer plegen.  

Aanmelden

Begeleiding vanuit GGZ Reclassering Rotterdam kan alleen gestart worden op verzoek van justitie. Dit betekent dat cliënten een vonnis nodig hebben om zich bij ons te kunnen aanmelden. In dit vonnis staat dat ze een meldplicht bij de reclassering hebben. GGZ Reclassering Rotterdam moet erop toezien dat de cliënten zich ook echt melden. 

Voor cliënten

De behandeling duurt zo lang als de rechtbank dat nodig vindt.  

Heb je een afspraak bij de reclassering, maar weet je niet op welke locatie je moet zijn? Doe dan het volgende: 

  • Vraag het aan je reclasseringswerker

  • Bel naar één van onze locaties

  • Zoek het op in het cliëntportaal. Heb je nog geen toegang tot het cliëntportaal of weet je niet hoe dit werkt? Je reclasseringswerker helpt je graag verder.

Voor naasten

We vinden het belangrijk dat er altijd een naaste betrokken is bij de behandeling van een cliënt. Op die manier kunnen we samen werken aan het herstel.

Voor verwijzers

Op de pagina voor verwijzers lees je meer over ons aanbod, aanmelden en wachttijden.