Netwerkpartners
Samen zorgen we voor perspectief en veiligheid. Niet alleen samen met onze cliënten – maar ook met onze omgeving, buurt en wijk. Door samen te werken met onze netwerkpartners, bieden we onze cliënten een stabiele omgeving en passende zorg.

Binnen de samenleving, voor de samenleving
Om optimale zorg te bieden aan onze cliënten, werken we intensief samen met (steeds meer) netwerkpartners. We overleggen, delen kennis en maken plannen. Belangrijke netwerkpartners zijn onder andere zorgaanbieders, woonpartners, justitie, gemeenten, zorg- en veiligheidshuizen, politie, verzekeraars, zorgkantoren en reclassering.
Met onze partners creëren we een plek voor de cliënt: binnen de samenleving en voor de samenleving.
Waarom werken we samen?
Omdat we samen nóg meer bereiken. We zijn ons sterk bewust van onze rol in de samenleving. Samenwerken staat hierin centraal – altijd op basis van vertrouwen en actiebereidheid. Daarom zijn we ook actief binnen verschillende samenwerkingsverbanden. Samenwerkingen zoals:
De samenwerking met de Zorg- en Veiligheidshuizen is nog intensiever geworden vanwege de Levensloopaanpak. We versterken elkaar op zorg en veiligheid in alle regio's. We doen dit niet alleen voor de levensloopdoelgroep, maar voor alle patiënten.
De Levensloopaanpak is speciaal voor volwassenen die behandeling, begrenzing en begeleiding nodig hebben; niet voor even, maar zolang dat nodig is. Dit zijn ongeveer 1.500 mensen in Nederland. In de Levensloopaanpak werken we samen met onze netwerkpartners. Bijvoorbeeld de gemeente, reclassering, politie, OM en andere betrokken partners onder regie van de zorg- en veiligheidshuizen. Het doel? Deze 1.500 mensen ondersteunen én een veilige omgeving voor iedereen creëren.
Ipse de Bruggen, Antes en Fivoor ontwikkelen samen een BW+ voorziening op het terrein van Antes in Poortugaal. We richten ons op mensen met 'onbegrepen gedrag' die een combinatie van ernstige psychiatrische aandoeningen, licht verstandelijke beperkingen en een forensisch profiel hebben.
In deze organisatie werken alle 11 klinieken waar tbs-patiënten verblijven, samen. Met elkaar verbeteren we de kwaliteit van onze behandelingen, en dragen we bij aan een veiligere samenwerking. We ontwikkelen innovaties en nieuwe initiatieven, wisselen kennis en ervaring uit, leren van elkaar én ondersteunen elkaar waar nodig.
In samenwerking met de forensische sector werkt het EFP aan goede forensische zorg en maatschappelijke veiligheid. Door kennisdeling, projectmanagement, samenwerking en onderzoek. Ook organiseert het EFP kwaliteitsnetwerken.
De Borg is een samenwerkingsverband van de vier door de overheid erkende SGLVG-instellingen: Fivoor, Ipse de Bruggen, STEVIG en Trajectum.
De VGU is een netwerk in de regio Utrecht. In dit netwerk werken we al 25 jaar samen met 14 andere organisaties uit de gehandicaptenzorg. Met als ultieme doel: het realiseren van een toekomstbestendige gehandicaptenzorg.
Verbreding, verdieping en verbetering – een samenwerking met het Leger des Heils
Momenteel zitten we in een woonproefproject met het Leger des Heils in de regio Haaglanden. Een samenwerking tussen Fivoor, LdH, zorgkantoor CZ en het zorg- en veiligheidshuis. Wat we doen? Dakloze levensloopcliënten helpen aan een plek bij het Leger des Heils door er gezamenlijk dichtbij te blijven en zorg op maat vorm te geven. Doel is een passend, duurzaam en veilig verblijf. We willen leren wat deze doelgroep aan woningaanbod en zorg in nabijheid plus opschaling nodig heeft, om vervolgens te onderzoeken hoe we dit gezamenlijk nog meer kunnen creëren.
Landelijke betrokkenheid
Om onze ambities te realiseren, is samenwerken in de regio alleen niet voldoende. Daarom werken we nauw samen met beleidsmedewerkers van ministeries, en nodigen we Tweede Kamerleden regelmatig uit voor werkbezoeken. Waar we ons hard voor maken? Het versterken van onze zorg, passende woonplekken en een sluitende woon-zorgketen. Maar vooral: een plek in de samenleving waar je er mag zijn.

Podcast Niemandsland
Regelmatig nodigen we onze partners bij onze klinieken uit. We treden naar buiten in de media en schrijven position papers. Onlangs werkten we mee aan de 6-delige podcast Niemandsland.
Innoveren binnen de forensische behandelpraktijk
Binnen Fivoor hebben we een eigen afdeling Wetenschap & Behandelinnovatie. Hier werken verschillende onderzoekers. Zij begeleiden onderzoeken en medewerkers in opleiding van Fivoor. Ook werkt de afdeling samen met universiteiten en hogescholen, zoals Tilburg University, de Radboud University en de Hogeschool Rotterdam. Via colleges, studiedagen, internationale conferenties en publicaties, leveren wij op onze beurt een bijdrage aan de opleidingen.
Partner worden?
Wil je met ons samenwerken? We horen graag van je! Neem contact op met Elsa, directeur netwerksamenwerking.