Behandelingen

Wil jouw cliënt in behandeling bij Fivoor? Of zoek je een behandeling voor een cliënt met een forensisch profiel? Wij bieden een compleet pakket aan behandeling en begeleiding. Primair richten we ons op forensische, intensieve, hoog-complexe zorg – maar bieden ook reguliere behandelingen aan.

Rapportage nov 2023 036 1080x1080px

Waarom een behandeling bij Fivoor? 

Bij Fivoor zijn de behandeltrajecten altijd maatwerk. We selecteren dan ook niet op een ‘stoornis’, en hebben weinig uitsluitingscriteria. Ook kijken we naar de context waarin de cliënt leeft; de leefomstandigheden, het eigen netwerk en de risico’s. Waar nodig betrekken we ons eigen netwerk en andere zorgpartijen bij het traject. Zo schakelen we snel tussen verschillende onderdelen en disciplines, afhankelijk van wat op dat moment nodig is. 

Cliënten kunnen zowel ambulant als klinisch bij ons terecht. Ook bieden we GGZ Reclassering, Maatschappelijk Juridische Dienstverlening (MJD) en Budget en Beheer (B&B). 

Hulp bij crisis 

Fivoor heeft zelf geen acute dienst. We werken hierin samen met crisisdiensten in de regio. Crisissituatie? Bel met de crisisdienst in de regio; dan wordt de cliënt doorverwezen naar ons. Dit geldt ook voor cliënten die nog niet in behandeling bij ons zijn.

Onze behandelingen

Psychologische interventies

Gesprekstherapie met een psycholoog. Van vaardigheidstrainingen tot intensieve psychotherapie. Maar ook traumabehandelingen zoals EMDR. Deze verbale therapie wordt zowel individueel als in een groep aangeboden, afhankelijk van de behandeling. 

Vaktherapie

Ook wel non-verbale therapie genoemd. Daar waar gesprekstherapie minder passend is, is vaktherapie een middel om te leren door te doen en te ervaren. Dit kan in allerlei creatieve vormen, bijvoorbeeld door muziek te maken. 

Maatschappelijk werk

We koppelen een maatschappelijk werker aan de cliënt, die helpt met allerlei zaken, zoals de financiën. De maatschappelijk werker helpt bijvoorbeeld met het regelen van een zorgverzekering, betalingsregelingen treffen of bewindvoering aanvragen.  

Dagbesteding/vaardigheidstherapie

Goede dagbesteding is een beschermde factor in het leven van onze cliënten. Daarom helpen we cliënten met de zoektocht naar werk en de invulling van de vrije tijd. Zo creëren we regelmaat, zodat de dagindeling weer stabiel wordt. 

Farmacotherapie

In ieder team is een psychiater aanwezig. Heeft een cliënt medicijnen nodig? Dan bespreekt de psychiater het plan en schrijft hij de medicatie voor. Gebruikt een cliënt al medicatie? Dan kijkt én evalueert de psychiater mee. 

Verslavingsprogramma

Een apart programma voor cliënten die kampen met een verslaving. Vaak is dit een vorm van groepstherapie. Tijdens het programma krijgen cliënten voorlichting over wat een verslaving is. Ze leren meer over risicosignalen, het herkennen van situaties en ze krijgen vaardigheden mee om terugval te voorkomen. De behandeling is erop gericht om alternatieve vormen van ontspanning te onderzoeken, om anders met gevoelens om te gaan. 

Diagnostiek

Wanneer het nodig is, voeren we ook een uitgebreide diagnostiek uit. Dit gebeurt met uitgebreide testen en vragenlijsten. We brengen in kaart waar de blokkade zit en stellen vervolgens een behandelplan op maat op.  

Contact buiten kantoortijden 

We hebben een avond-nacht-weekend-dienst. Heb je informatie nodig over bijvoorbeeld het medicijngebruik van je cliënt? Dan kun je ons altijd bereiken via 010 503 12 12 en vragen naar het dienstdoende ANW-hoofd. Vermeld hierbij of je belt vanuit de regio Utrecht of vanuit een andere regio. Je wordt dan doorverbonden naar de juiste persoon.  

Vragen over een behandeling? 

Neem contact op met de afdeling Patiëntenlogistiek via 088 357 30 70 of via patiëntenlogistiek@fivoor.nl.   

Veelgestelde vragen

Onder hele specifieke omstandigheden kunnen we dan alsnog kortdurend en noodzakelijk behandelen. In alle andere gevallen kunnen we geen zorg bieden.

Wanneer een cliënt een forensisch profiel heeft, wijst justitie een locatie toe. Binnen de zorgverzekeringswet en alle vrijwillige behandelingen kun je een voorkeur doorgeven. Hier proberen we zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Veel van onze cliënten hebben niet dezelfde hulpvraag als de vraag die de verwijzer ziet. Voor het traject is het wel helpend als de cliënt bereid is om in gesprek te gaan. 

Wanneer iemand zich niet in het Nederlands of in het Engels kan uitdrukken, worden de mogelijkheden beperkt. We proberen met een tolk te werken, of zetten schematherapie in. Is er een andere taal nodig? Dan verwijzen we graag door naar een andere instelling die hierin gespecialiseerd is. 

Call To Action

Kijk op onze locatiepagina's voor de plekken waar we de behandelingen aanbieden

Call To Action

Ben je cliënt en op zoek naar informatie over behandelingen?

De informatie op deze pagina over behandelingen is gericht op verwijzers en netwerkpartners. Ben je cliënt en op zoek naar informatie over behandelingen bij Fivoor? Kijk dan op de behandelingenpagina voor cliënten.