GGZ Reclassering Haarlem
Locaties

GGZ Reclassering Haarlem

Om de kans op recidive tot een minimum te beperken

Haarlem

Algemene informatie

Contactinformatie

Adres

Zijlweg 148C
2015 BJ Haarlem
Plan route

Openingstijden

 • Maandag 08:30 - 17:00
 • Dinsdag 08:30 - 17:00
 • Woensdag 08:30 - 17:00
 • Donderdag 08:30 - 17:00
 • Vrijdag 08:30 - 17:00
 • Zaterdag Gesloten
 • Zondag Gesloten

Ons aanbod

Aanmelden

Aanmelden

De cliënt is door de rechter veroordeeld tot een verplicht reclasseringscontact. Als er een uitnodiging is verkregen van GGZ Reclassering Fivoor voor een reclasseringsadvies betekent dit dat de cliënt verdacht wordt van het plegen van een delict. De cliënt zit in voorlopige hechtenis of is vrij en in afwachting van een rechtszaak.

Praktische informatie

Klachtenregeling

Voor meer informatie omtrent klachten, ga naar de pagina over de klachtenregeling van Fivoor.

De kans op recidive beperken, dat is waar GGZ Reclassering zich voor inzet. Diegene die in aanraking met justitie zijn gekomen of dreigen te komen en tevens een geestelijk probleem hebben, kunnen bij onze afdeling GGZ Reclassering terecht. Zowel voor psychiatrische als verslavingsproblemen.

Oplegging door justitie

Er is een delict gepleegd en de officier van justitie of een rechter-commissaris wil meer informatie over de situatie of de omstandigheden van de cliënt waaronder het delict is gepleegd. Dan geven ze GGZ Reclassering de opdracht een advies hierover uit te brengen. Dit advies geeft antwoord op de vraag hoe een volgend delict kan worden voorkomen. GGZ Reclassering fungeert hierin als belangrijke schakel tussen de cliënt en justitie.

Taken reclassering

GGZ Reclassering geeft adviezen aan rechters over straffen. Hierbij wordt toezicht gehouden op mensen wanneer de rechter dit heeft bepaald. Iemand kan met GGZ Reclassering te maken krijgen als hij:

 • een taakstraf heeft, dan controleert GGZ Reclassering of deze goed uitgevoerd wordt;
 • in voorarrest is, voordat hij voor de rechter moet verschijnen;
 • nadat hij voor de rechter is verschenen;
 • zijn straf heeft uitgezeten, om een veilige terugkeer in de maatschappij te waarborgen.

Een cliënt wordt geacht om op de afspraken met GGZ Reclassering te verschijnen. Voor het schrijven van een reclasseringsadvies zijn in ieder geval twee à drie gesprekken nodig.

Collega's aan het woord

Zorg en strafrecht

Fivoor kent zowel de weg in de zorg als in de strafrecht. Zo kunnen wij goed samenwerken met justitie en de cliënt de begeleiding en behandeling bieden die nodig is. Met als doel ervoor te zorgen dat de kans dat de cliënt opnieuw in aanraking komt met justitie zo klein mogelijk wordt. We werken vanuit twee doelen: het verbeteren van de persoonlijke situatie en het veiliger maken van de samenleving.

Criminogene factoren

Om problemen beheersbaar te maken of op te lossen richten wij ons op de criminogene factoren. Deze factoren omvatten psychiatrische aandoeningen en verslaving. GGZ Reclassering zet zich in om de voor de recidive gevaarlijke groep behandeling en zorg beschikbaar te krijgen. Waarbij wij een zo goed mogelijke afstemming bewerkstelligen tussen zorg en het strafrechtelijke kader.