GGZ Reclassering Heerhugowaard
Locaties

GGZ Reclassering Heerhugowaard

Om de kans op recidive tot een minimum te beperken

Heerhugowaard

Algemene informatie

Contactinformatie

Adres

Stationsplein 21
1703 WD Heerhugowaard
Plan route

Openingstijden

 • Maandag 08:30–20:00
 • Dinsdag 08:30–17:00
 • Woensdag 08:30–17:00
 • Donderdag 08:30–17:00
 • Vrijdag 08:30–17:00
 • Zaterdag Gesloten
 • Zondag Gesloten

Ons aanbod

Wachttijden

Neem voor de actuele wachttijd contact op met afdeling Patiëntenlogistiek 088-357 30 70 of patientenlogistiek@fivoor.nl.

Aanmelden

Downloads

Wanneer iemand in aanraking komt met justitie kan hij een strafrechtelijk kader opgelegd krijgen. Dit betekent dat hij onder toezicht kan komen van GGZ Reclassering. De reclassering geeft strafadvies aan rechters en houdt toezicht op mensen als de rechter het vonnis heeft bepaald. De eventueel opgelegde werkstraf kan tevens door GGZ Reclassering gecontroleerd worden.

GGZ Reclassering Heerhugowaard
Play

GGZ Reclassering Heerhugowaard

Bekijk hier het verhaal van de reclasseringswerkers.

GGZ Reclassering

Met reclassering komt iemand in aanraking tijdens het voorarrest, voordat iemand voor de rechter moet verschijnen, of na de straf, als de draai in de maatschappij weer gevonden moet worden. GGZ Reclassering Fivoor valt onder forensische & intensieve zorg en heeft kennis van zowel de zorgwereld als van de strafrechtsketen. Wij vinden de passende begeleiding of behandeling bij de cliënt. Met als doel om de kans dat er opnieuw de fout in wordt gegaan, er recidive wordt gepleegd, zo klein als mogelijk wordt. De situatie verbeteren en de samenleving veiliger maken zijn onze doelen.

Uitnodiging door justitie

De cliënt ontvangt een uitnodiging van justitie voor GGZ Reclassering. Dit betekent dat hij verdacht wordt van het plegen van een delict. De delictpleger zit in voorlopige hechtenis of is in afwachting van een vonnis. De rechter-commissaris of de officier van justitie hebben Fivoor de opdracht gegeven om de situatie te bekijken en bewaken. GGZ Reclassering brengt een advies in kaart, dat besproken wordt met de delictpleger. Voor het schrijven van dit advies aan de rechter-commissaris of de officier van justitie zijn minimaal 2 à 3 gesprekken nodig. De delictpleger wordt geacht hierbij aanwezig te zijn.

Collega's aan het woord

Strafadvies

Uit de gesprekken moet blijven wat de kans op recidive vergroot en wat er bij de cliënt moet veranderen om dit risico tot een minimum te beperken. Pas wanneer onze medewerkers hier een goed beeld van hebben, wordt een strafadvies uitgeschreven. Dit advies wordt eerst met de cliënt besproken. In de rechtszaak wordt dit advies meegenomen bij het vaststellen van het vonnis.

Afspraken en bijzondere voorwaarden

Er zijn ‘bijzondere voorwaarden’ die gesteld kunnen worden aan een cliënt voor tijdens de behandeling. Bijvoorbeeld dat de cliënt problemen heeft met alcohol of dat hij een agressietraining. Afspraken tussen de reclasseringsmedewerker en de cliënt worden vastgesteld, waaronder hoe vaak de cliënt op afspraak moet komen en natuurlijk dat hij geen delicten meer pleegt. Deze afspraken worden nauwlettend in de gaten gehouden.

Op welke locatie heb ik een afspraak?

Heeft u een afspraak bij de reclassering, maar weet u niet meer op welke locatie u moet zijn?

Dan kunt u:

 • Dit navragen bij uw reclasseringswerker;
 • Dit navragen bij één van de GGZ Reclassering locaties die op deze website staan (per telefoon);
 • Dit zelf opzoeken op uw account van het cliëntportaal.
  Heeft u nog geen toegang tot uw cliëntportaal of weet u niet hoe dat werkt? Vraag dit dan aan uw reclasseringswerker.