Terug naar overzicht

De Blink Resocialisatie Rotterdam

Bij De Blink zetten mensen een volgende stap. We behandelen hier mensen met een tbs-maatregel die een ernstig misdrijf hebben gepleegd én bij wie uit onderzoek blijkt dat ze een psychiatrische ziekte of stoornis hebben. Zij hebben er al een verblijf in FPC de Kijvelanden op zitten. Bij De Blink zetten ze een volgende stap in hun behandeling. Op weg naar succesvolle terugkeer in de maatschappij.   

De Blink F RIBW 1 1080x1080px

Algemene informatie

Bezoektijden

Maandag 08:30 - 22:00
Dinsdag 08:30 - 22:00
Woensdag 08:30 - 22:00
Donderdag 08:30 - 22:00
Vrijdag 08:30 - 22:00
Zaterdag 08:30 - 22:00
Zondag 08:30 - 22:00

Wachttijd

De Blink Resocialisatie Rotterdam
Neem voor de actuele wachttijd contact op met afdeling Patiëntenlogistiek 088 357 30 70 of patientenlogistiek@fivoor.nl.
Laatste update: 1-4-2025

Gesloten en beveiligd

De Blink heeft beveiligingsniveau 1. Dit betekent dat de voordeur gesloten is en dat je verlof hebt op afspraak. Binnen De Blink kun je vrij rondlopen.  

Wonen op een resocialisatie-afdeling 

De patiënten wonen op De Blink samen met bewoners met een andere justitiële maatregel (F-RIBW Rotterdam). De afdeling bestaat uit een leefgroep, appartementen, de meerpersoonsunit De Boeg en trainingswoningen op loopafstand van De Blink.  

Er is bij De Blink 24/7 een multidisciplinair behandelteam aanwezig. Daarnaast kunnen cliënten geleidelijk resocialiseren. Dit gebeurt door stapsgewijs de vrijheden van cliënten uit te breiden. Cliënten gaan dan van een gesloten opname met beperkte vrijheden naar een open opname met vrijheden op afspraak. 

De Blink 3 1920x1080px
De Blink 4 1920x1080px
De Blink 5 1920x1080px
De Blink 2 1920x1080px

Verblijf en behandeling 

Om je een beeld te geven van je verblijf en de behandeling, hebben we een aantal zaken voor je op een rij gezet.  

Om je goed voor te bereiden op je verblijf bij De Blink, krijg je van ons een brief zodra je opname is bevestigd. Lees de brief vooraf goed door. Heb je daarna nog vragen? Bel ons dan via 010 243 47 77 en vraag naar de coördinator afdelingsmilieu. 

Je krijgt op de leefgroep een eigen kamer met een bed en een kledingkast. Het toilet, de douche en de wasbak deel je met een paar andere patiënten. De woonkamer, keuken en tuin deel je met de 9 andere patiënten.  

Naast je verblijf bij De Blink, heb je werk of een andere dagbesteding buiten de deur.   

De eerste bespreking van je behandelplan is 2 maanden na het begin van je opname. Hierin beschrijven we het verwachte traject naar zelfstandig wonen met ambulante begeleiding of naar beschermd wonen.  

De behandeling is erop gericht dat jij sterke beschermende factoren hebt die voorkomen dat je terugvalt. Voorbeelden daarvan zijn dagbesteding, een gezonde financiële situatie, een fijn netwerk van mensen, geen middelengebruik en een gezonde vrijetijdsbesteding.   

We hebben een breed aanbod voor behandeling en begeleiding. Zo kun je bij ons terecht voor:   

  • medicatie.

  • psychologische behandelingen, variërend van vaardigheidstrainingen tot psychotherapie bij het Ambulant Centrum Rotterdam.

  • maatschappelijk werk voor hulp bij financiën en bij een sociaal netwerk.

  • een arbeidsconsulent voor hulp bij werk of dagbesteding.

  • woonbegeleiding.

Er is een team van behandelaren en begeleiders betrokken bij je behandeling. Daaronder vallen bijvoorbeeld een psychiater, een (GZ-)psycholoog, een sociaal therapeut, een maatschappelijk werker en een arbeidsconsulent.   

De behandeling is afgerond als de rechter de tbs met dwangverpleging voorwaardelijk beëindigt. Het verschilt voor iedereen hoe lang dit duurt. Dit is afhankelijk van de risico's en van de beschermende factoren die je hebt.    

Tijdens jouw verblijf bij De Blink mag je bezoek ontvangen tot 22 uur 's avonds. Als iemand voor het eerst bij je op bezoek komt, maakt diegene eerst kennis met ons personeel. Bezoekers moeten zich ook aan regels en afspraken houden.   

De opbouw van je verlof gaat stap voor stap. Je maakt hiervoor vóór je opname een eerste verlofplan met je coach. Hierbij kijken jullie ook naar je oude verlofplan van de klinische afdeling.   

Een behandeling bij De Blink kan alleen na een verblijf in FPC de Kijvelanden of een ander FPC. Het verzoek hiervoor komt van je behandelaar. Je kunt je dus niet zelf aanmelden voor een behandeling bij De Blink.   

Als je aangemeld bent voor opname, kom je op een wachtlijst te staan. Wil je weten wat de wachttijd is? Neem dan contact op met onze afdeling Patiëntenlogistiek via 088 357 30 70 of via patientenlogistiek@fivoor.nl

Call To Action

Cliëntenraad

Wij vinden het belangrijk dat onze cliënten mee kunnen praten over de zorg en advies kunnen geven. Namens én samen met andere cliënten. Zo verbeteren wij de kwaliteit van onze behandelingen. Samen maken we de zorg beter.   

Voor naasten

We vinden het belangrijk dat er altijd een naaste betrokken is bij de behandeling van een cliënt. Op die manier kunnen we samen werken aan herstel. Voor de ondersteuning van naasten hebben we een naastbetrokkenenraad. Kijk voor meer informatie op de pagina voor naasten en familie.

Voor verwijzers

De Blink is er voor patiënten met persoonlijkheidsproblematiek, een licht verstandelijke beperking en/of een psychotische stoornis. Veel patiënten bij De Blink hebben een verslaving. Tijdens het verblijf bij De Blink is middelengebruik niet toegestaan. Op de pagina voor verwijzers lees je meer over ons aanbod, het aanmeldproces, de wachttijden en onze contactgegevens.