FACT Wier Flevoland
Locaties

FACT Wier Flevoland

Voor licht verstandelijk beperkten met een psychiatrische- of gedragsproblematiek

Almere

Algemene informatie

Contactinformatie

Adres

Boomgaardweg 12
1326 AD Almere
Plan route

Let op: afwijkend postadres

Post voor deze locatie mag verstuurd worden naar:

Fivoor | Ambulant Centrum Utrecht
Mimosastraat 2-4
3551 DC Utrecht

Contact bij klachten

Voor meer informatie over klachten, ga naar de pagina over de klachtenregeling van Fivoor.

Wachttijden

Neem voor de actuele wachttijd contact op met afdeling Patiëntenlogistiek 088-357 30 70 of patientenlogistiek@fivoor.nl.

Aanmelden

Aanmelden

Een behandeling kan alleen gestart worden met een WLZ-indicatie en mogelijk op verzoek van een verwijzer. De verwijzer vult het digitale aanmeldformulier in op het aanmeldportal.

Downloads

Behandelcentrum Wier heeft naast Utrecht ook in Almere een ambulant team. Dit team is gevestigd in het pand van GGZ Centraal, locatie de Meregaard te Almere. Het zorggebied van het FACT- team is de provincie Flevoland. Ons FACT-team werkt multidisciplinair en herstelgericht. Zorg wordt geleverd op onze locatie, bij de cliënt thuis of in de woon/ werksituatie van de cliënt.

Het Behandelcentrum Wier is onderdeel van Fivoor en een gespecialiseerde afdeling, waar de VG-sector, psychiatrie en forensische zorg samenkomen. Onze patiënten hebben een IQ tussen de 50 en 85 en daarnaast een leeftijd tussen 18 tot en met 55 jaar. We observeren, diagnosticeren en behandelen en doen wetenschappelijk onderzoek om voorop te kunnen blijven lopen. Wier maakt deel uit van het Expertisecentrum De Borg. Het zorggebied van Behandelcentrum Wier strekt zich uit over de provincies Utrecht, Flevoland en Noord- Holland.

Voor wie?

Patiënten die wij behandelen, kenmerken zich door een complexiteit aan problematiek. Juist de samenhang tussen deze problemen is complex, waardoor zij hooggespecialiseerde zorg nodig hebben. Er zijn problemen op bijna alle leefgebieden. Dit vraagt veelal om een individuele benadering en specialistisch behandelprogramma. Kenmerkend voor onze doelgroep:

•           IQ tussen de 50 en 85;
•           gedrags- en/of psychiatrische problematiek;
•           zorg mijden;
•           overvraging, overzicht verliezen;
•           problematisch middelen gebruik;
•           risicovol en overlast gevend gedrag;
•           hechtingproblematiek waardoor verhoogd risico op verwaarlozing, mishandeling en misbruik;
•           verlies van een thuis (of dreigt te gebeuren);
•           contact met politie en justitie (of dreigt te gebeuren).

Meer informatie

Het FACT-team Wier Flevoland is een nieuw initiatief. Vragen over mogelijkheden binnen het team, de start, mogelijkheden binnen de WLZ of anders, neem contact op met Natasja Haneveer, projectmanager via n.haneveer@fivoor.nl.

Blog over FACT Wier Flevoland

Lees hier de blog over FACT Wier Flevoland. Hoe werkt dit team en wat is er zo bijzonder aan dit werk? Casemanagers Gerard en Irma en psychiater Mariet vertellen.