GGZ Reclassering Den Haag
Locaties

GGZ Reclassering Den Haag

Om de kans op recidive tot een minimum te beperken

Den Haag

Algemene informatie

Contactinformatie

Adres

Johanna Westerdijkplein 40
2521 EN Den Haag
Plan route

Openingstijden

 • Maandag 08:30 - 17:00
 • Dinsdag 08:30 - 17:00
 • Woensdag 08:30 - 17:00
 • Donderdag 08:30 - 17:00
 • Vrijdag 08:30 - 17:00
 • Zaterdag Gesloten
 • Zondag Gesloten

Klachtenregeling

Voor meer informatie omtrent klachten, ga naar de pagina over de klachtenregeling van Fivoor.

Deze locatie is rookvrij

Fivoor is op weg naar een rookvrije ggz. Lees meer op de pagina Fivoor Rookvrij.

Ons aanbod

Wachttijden

Neem voor de actuele wachttijd contact op met afdeling Patiëntenlogistiek 088-357 30 70 of patientenlogistiek@fivoor.nl.

Aanmelden

De start van een reclasseringstraject verloopt via justitie.

GGZ Reclassering Den Haag zet zich in om de kans op recidive van mensen die in de fout zijn gegaan tot een minimum te beperken. Het richt zich op mensen die in aanraking komen met justitie en tevens een probleem met de geestelijke gezondheid hebben. Dat kan zowel een psychiatrisch als een verslavingsprobleem zijn.

Oplegging door justitie

De officier van justitie of een rechter-commissaris wil meer informatie over de situatie of de omstandigheden van de cliënt waaronder het delict is gepleegd. Daarom hebben zij GGZ Reclassering Fivoor de opdracht gegeven om een reclasseringsadvies te maken. Zo’n reclasseringsadvies moet antwoord geven op de vraag hoe kan worden voorkomen dat de cliënt opnieuw delicten pleegt. De reclassering is een belangrijke schakel tussen de cliënt en justitie.

Taken reclassering

De reclassering heeft een aantal taken: ze geeft adviezen aan rechters over straffen. Ze houdt toezicht op mensen als de rechter dat in een vonnis heeft bepaald. En de reclassering regelt de werkstraf en controleert of die goed wordt uitgevoerd. Iemand kan met de reclassering te maken krijgen tijdens voorarrest, voordat hij voor de rechter moet verschijnen, of na de straf, als de draai weer gevonden moet worden in de maatschappij. Om een reclasseringsadvies te kunnen schrijven is het van belang dat de cliënt verschijnt op de afspraken met de reclassering. Voor een reclasseringsadvies zijn twee à drie gesprekken nodig.

Zorg en strafrecht

GGZ Reclassering Fivoor staat met één been in de zorg en met het andere in de strafrechtsketen. Wij kennen de weg bij justitie, maar we weten ook welke begeleiding of behandeling bij de cliënt past. De kans dat de cliënt opnieuw met justitie in aanraking komt, moet zo klein mogelijk worden. We gaan ervan uit dat hij minder kans loopt om opnieuw de fout in te gaan als de problemen goed worden aangepakt. De reclassering heeft twee doelen: de persoonlijke situatie verbeteren en de samenleving veiliger maken.

Collega's aan het woord

Criminogene factoren

Psychiatrische aandoeningen en verslaving zijn belangrijke criminogene factoren. Het beheersbaar maken of beëindigen van de problemen doet daarom de kans op recidive in hoge mate afnemen. GGZ Reclassering zet zich daarom in om de voor deze groep noodzakelijke behandeling en zorg beschikbaar te krijgen. Zij doet dit door een optimale afstemming te bewerkstelligen tussen zorg en het strafrechtelijke kader.

Forensisch Ambulant Centrum

GGZ Reclassering bevindt zicht samen met de Materieel Juridische Dienstverlening (MJD), Budgetbeheer en de Forensische Polikliniek op één locatie bij Fivoor in Den Haag. De samenwerking met de klinische verslavingszorg en de psychiatrie is hiermee gewaarborgd. Dat betekent dat de afstemming tussen veiligheid en zorg optimaal is geregeld. Deze werkwijze werpt zijn vruchten af. Zo heeft de inzet van GGZ Reclassering bij het veelplegerbeleid van het arrondissement Den Haag geleid tot een afname ‘kleine’ criminaliteit met dertig procent. Tevens worden de strafrechtelijke maatregelen als tbs en ISD met succes ten uitvoer gebracht.

Op welke locatie heb ik een afspraak?

Heeft u een afspraak bij de reclassering, maar weet u niet meer op welke locatie u moet zijn?

Dan kunt u:

 • Dit navragen bij uw reclasseringswerker;
 • Dit navragen bij één van de GGZ Reclassering locaties die op deze website staan (per telefoon);
 • Dit zelf opzoeken op uw account van het cliëntportaal.
  Heeft u nog geen toegang tot uw cliëntportaal of weet u niet hoe dat werkt? Vraag dit dan aan uw reclasseringswerker.