Terug naar overzicht

Ambulant Centrum Den Haag

Bij Ambulant Centrum Den Haag bieden we ambulante behandeling aan cliënten vanaf 12 jaar met psychische problemen en een forensisch risico. Veelvoorkomende psychische problemen van onze cliënten zijn autisme, ADHD, laag IQ, verslaving, trauma, psychose en persoonlijkheidsstoornissen. Vaak lopen onze cliënten vast op meerdere levensgebieden, zoals werk, relaties, hobby's en geldzaken. Hier krijgen onze cliënten hulp bij. Door onze hulp krijgen onze cliënten hun leven beter op orde. Ze vallen dan niet (meer) terug in ongewenst gedrag, zoals agressie. Ook plegen ze geen andere delicten meer.

Den Haag J Westerdijkplein 1 1080x1080px

Algemene informatie

Contactgegevens

Johanna Westerdijkplein 40
2521 EN Den Haag

Openingstijden

Maandag 08:30 - 17:00
Dinsdag 08:30 - 17:00
Woensdag 08:30 - 17:00
Donderdag 08:30 - 17:00
Vrijdag 08:30 - 17:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Wachttijd

Ambulant Centrum Den Haag
Aanmelding: 12 weken
Behandeling: 3 weken
Laatste update: 1-4-2025

Ambulante behandeling betekent dat de cliënten bij ons op kantoor of thuis een behandeling krijgen. Ze worden dus niet opgenomen in onze klinieken. Wordt een cliënt wél voor een bepaalde periode opgenomen in een kliniek? Dan blijft de ambulante behandelaar betrokken bij de behandeling om te zorgen dat de cliënt na zijn vertrek uit de kliniek gelijk weer verder kan met zijn ambulante behandeling. 

Onze behandeling is bedoeld om het forensisch risico te verlagen en aan het herstel van onze cliënten te werken. Hierbij is een team van behandelaren en begeleiders betrokken, zoals verpleegkundigen, social workers, psychologen en psychiaters.

Over het ambulante centrum 

Ieder ambulant centrum biedt outreachende zorg en poliklinische zorg. Bij outreachende zorg komen de behandelaren naar de cliënt toe. Bij poliklinische zorg komt de cliënt naar het kantoor van de behandelaren toe. Ambulant Centrum Den Haag heeft 3 teams, 2 forensische FACT-teams en een forensisch FACT-team dat is gespecialiseerd in cliënten met een laag IQ en andere neurobiologische ontwikkelingsproblematiek.  

Voor cliënten

Samen met de behandelaar worden jouw klachten, zorgen en verwachtingen van de behandeling besproken. Je krijgt informatie over de psychische klachten en de samenhang met de problemen waar je tegen aanloopt. Aan het eind van het eerste gesprek vertelt de behandelaar wat er met jou aan de hand is (diagnose). Op basis hiervan wordt er een advies gegeven. De behandelaar neemt vervolgens met je door aan welke doelen jullie gaan werken. De gemaakte keuzes en afspraken worden vervolgens vastgelegd in een behandelplan.  

Met onderstaande vragen kun je het eerste gesprek goed voorbereiden.  

Wat kan ik vertellen?  

  • Van welke problemen heb ik last?  

  • Welke problemen merken de mensen om mij heen?  

  • Hoe lang heb ik er al last van?  

  • Hoe denk ik dat de problemen zijn ontstaan?  

Wat verwacht ik van Fivoor?  

  • Wat wil ik zelf bereiken met de behandeling?  

  • Wil ik dat mensen om mij heen bij mijn behandeling worden betrokken?  

 Wat kan ik vragen?  

  • Hoe gaat mijn behandeling verder?  

  • Zijn er wachttijden? Hoelang moet ik wachten?  

  • Wat kan ik van mijn behandelaar verwachten?  

  • Geeft de behandelaar informatie over mij door aan mijn verwijzer?

De ambulante centra bieden een volledige aanpak van: 

  • verslavingsproblematiek 

  • psychiatrische problematiek, zoals behandeling van trauma, psychose en persoonlijkheidsproblematiek 

  • gedragsproblemen, waaronder agressie en andere vormen van delictgedrag  

  • schulden 

  • problemen met instanties  

We bieden de mogelijkheid voor psychologische behandeling (gesprekken), behandeling met medicatie en praktische hulp bij bestaanszekerheid (inkomen, inschrijvingen, contact met instanties). Voor mensen met een laag IQ of laaggeletterdheid hebben we aangepaste behandelprogramma's als dat nodig is.  

Voorbeelden uit ons psychologische behandelaanbod zijn:  

  • training ‘Agressie Regulatie op Maat’ 

  • training ‘Grip op Agressie’ 

  • training ‘Pas op de Grens’ 

  • training ‘Weet wat je Kan’ 

  • training ‘ADHD en/of autisme en agressief gedrag’ 

  • traumabehandeling (cognitieve gedragstherapie en EMDR) 

  • behandeling van persoonlijkheidsproblematiek (cognitieve gedragstherapie en schematherapie) 

Hoelang een behandeling duurt, hangt af van wat jij nodig hebt. Soms is een korte(re) behandeling voldoende. Bijvoorbeeld als je alleen gesprekken nodig hebt om je gedrag aan te passen. Maar als je veel psychische klachten hebt, of heel veel problemen, dan kan een behandeling langer duren. Een behandeling is klaar als je je leven weer behoorlijk op orde hebt en houdt en je niet terugvalt in delictgedrag. 

Om door ons behandeld te worden, heb je een verwijzing nodig. De reclassering, je huisarts, een ggz-instelling of andere (erkende) hulpverleningsorganisatie kan je naar ons doorverwijzen.  

Als je bent aangemeld voor een behandeling, proberen we je snel te helpen. Bij alle ambulante centra doen we dat binnen de Treeknorm. Als je voorrang nodig hebt omdat je behandeling heel snel moet starten, kan je verwijzer dat aangeven bij jouw aanmelding. 

Voor naasten

Ambulante centra proberen altijd het netwerk te betrekken bij de behandeling: partner, ouders, woonbegeleiders of andere betrokken mensen. Ben je een naaste? We werken graag samen! 

Voor verwijzers

Op de pagina voor verwijzers lees je meer over ons aanbod, aanmelden en wachttijden.