triangle
Een sterke keten van <strong>behandeling, begeleiding en beveiliging</strong>

Een sterke keten van behandeling, begeleiding en beveiliging

Fivoor is specialist in forensische en intensieve psychiatrie.

Waar wij in geloven

Waar wij in geloven

Fivoor heeft een maatschappelijke opdracht: mensen met een psychiatrische stoornis die voor de samenleving of voor zichzelf een gevaar vormen, behandelen en begeleiden, met als doel het maatschappelijk risico en de kans op herhaling terug te dringen. Zo dragen we bij aan de veiligheid van de samenleving en kunnen we het perspectief voor onze patiënten op een betekenisvol bestaan verbeteren. Dat is waarom we er zijn.

Meer weten
Voor wie zijn wij er?

Voor wie zijn wij er?

Fivoor is gespecialiseerd in psychiatrische zorg voor patiënten met een forensische indicatie én patiënten die een heel specifieke behandeling nodig hebben vanwege een hoog intensieve zorgbehoefte. We richten ons ook op hun leefomgeving. We geloven in de eigen kracht van mensen en het persoonlijke contact, én in een nieuwe kans. De kans op herstel van een patiënt is veel groter als de patiënt zelf invloed heeft op de behandeling en zelf mede de doelen bepaalt.

Meer weten
Ons behandelaanbod

Ons behandelaanbod

De medewerkers van Fivoor hebben de kennis en kunde in huis als het gaat om perspectief bieden aan de patiënt. Fivoor levert een breed aanbod van forensische en intensieve psychiatrische zorg in de regio, van Zuid-Holland en Noord-Holland tot aan Noord-Brabant en Utrecht. Daarbij is ons uitgangspunt: ambulant als het kan, klinisch als het moet.

Meer weten
Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek

De afdeling Wetenschap & Behandelinnovatie van Fivoor draagt met het doen van wetenschappelijk onderzoek bij aan de kwaliteit van assessment en behandeling binnen Fivoor. Fivoor streeft naar evidenced-based behandelen via evidenced-based behandelprogramma's of behandelprogramma's die de status theoretisch goed onderbouwd hebben.

Meer weten
Bestuur en toezicht

Bestuur en toezicht

Het bestuur bestaat uit Erik Masthoff, psychiater en bestuurslid en Jeroen Gast, bestuurslid. "Gezamenlijk bouwen wij aan een sterke keten voor forensische en intensieve psychiatrie. Door de nauwe band van Fivoor met Parnassia Groep en Altrecht kunnen we wederzijds gebruik maken van de kennis en innovaties in de reguliere ggz en de forensische psychiatrie."

Meer weten
Verantwoording

Verantwoording

Fivoor legt verantwoording af aan haar aandeelhouders, toezichthouders, financiers en overige betrokkenen door haar beleid en de activiteiten jaarlijks te presenteren in een jaarverslag.

Meer weten