triangle
Congresagenda / De Doelen | Rotterdam

Congres Fivoor: Verder kijken verder komen

Bent u geïnteresseerd in innovatieve behandelmethodieken en -technieken binnen de forensische zorg? Dit congres biedt inzicht in een aantal van deze recente innovaties. Hoe zal de forensische psychiatrie er over 10 jaar uitzien?

Inhoud

Een congres met de naam: “Verder kijken, verder komen”. Dit is ook het motto van Fivoor waarmee wij onze toekomstvisie betreffende innovatieve ontwikkelingen in de psychiatrische behandeling en zorg onderstrepen.

Tijdens het congres presenteren een aantal professionals en wetenschappers verschillende innovatieve methodieken en technieken. Een van hen is de gerenommeerde wetenschapper prof. dr. Adrian Raine van de University of Pennsylvania. Er wordt ingegaan op de meerwaarde van deze innovaties voor de forensisch psychiatrische behandelpraktijk. Hoe ontwikkelt de forensische psychiatrie zich de komende jaren?

Dit congres zal ook in het teken staan van het afscheid van drs. Machiel Polak als bestuurder van Fivoor. Meer dan 20 jaar leidde hij als bestuurder FPC de Kijvelanden, en later Fivoor. Hij zal terugblikken op deze periode en – in lijn met het thema van het congres – vooral ook vooruitblikken op de wenselijke koers van de forensische psychiatrie in Nederland en Vlaanderen in de komende 20 jaar.

Voor het congres is accreditatie aangevraagd.

Inhoud