
Beeldende vaktherapie
Beeldende vaktherapie biedt handvatten voor het omgaan met gevoelens en gedachten. Terwijl je bezig bent, oefen je met emoties of gedrag.
Fivoor biedt verschillende soorten behandelingen en therapieën aan.
Beeldende vaktherapie biedt handvatten voor het omgaan met gevoelens en gedachten. Terwijl je bezig bent, oefen je met emoties of gedrag.
De Ambulante Centra, oftewel Forensische Poliklinieken, van Fivoor biedt hulp aan patiënten met complexe problematiek op het gebied van verslaving, psychiatrie en verstandelijke beperkingen.
Een combinatie van psychiatrische problemen en verslaving komt vaak voor. Het Centrum Dubbele Problematiek (CDP) is gespecialiseerd in het helpen van volwassenen met gecombineerde problemen.
Fivoor behandelt mensen met een psychiatrische stoornis, die met justitie in aanraking zijn gekomen, of dreigen te komen. In ons behandelaanbod hebben we onder andere het FPC, een FPK en meerder FPA's.
Op een Forensische Psychiatrische Afdeling (FPA) worden patiënten behandeld met gedragsproblemen die een psychiatrische oorzaak hebben en hierdoor mogelijk in aanraking zijn gekomen met justitie.
Het verblijf richt zich op verslaafden die langedurige zorg nodig hebben. Veelal is er ernstige problematiek op lichamelijk, psychiatrisch en sociaal gebied.
Volwassenen met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB), met een IQ lager dan 85, vormen een kwetsbare groep in de samenleving met een vaak gecombineerde problematiek en een individuele aanpak.
Door de diagnose geïntegreerde dubbele problematiek krijgt een patiënt voor zowel de verslavingsproblemen als de psychiatrische problemen behandeling vanuit één team.
Bij complexe traumagerelateerde problemen of dissociatieve klachten, kan het lastig zijn om binnen de reguliere zorg een passende behandeling te vinden.
Het doel van onze zorg is om jongeren (tussen de 12 en 24 jaar) opnieuw aansluiting te laten krijgen met de maatschappij en de kans op probleemgedrag te verminderen.
Wanneer een cliënt de financiële situatie niet meer volledig in de hand heeft, kan een budgetbeheerder deskundig en persoonlijk begeleiden met als doel dat hij in de toekomst weer zelfstandig met zijn financiën kan omgaan.
Cognitieve Gedragstherapie (CGt) is een combinatie van twee vormen van therapie: cognitieve therapie en gedragstherapie. Het leert je − voornamelijk door oefeningen − om anders tegen problematische situaties aan te kijken én om er anders mee om te gaan.
Het doel van consultaties is het beschikbaar stellen van expertise aan de ggz om hulpverleners en zodoende gericht te ondersteunen in hun onderlinge interactie en de interactie met de patiënt.
Dramatherapie is een behandelvorm die zich richt op allerlei soorten problemen en is een hulpmiddel om iets wat niet lekker loopt weer op gang te brengen.
Dramatherapie is een therapievorm waarbij drama- en theaterwerkvormen worden ingezet met het doel om veranderings-, ontwikkelings-, verwerkings- en/of acceptatieprocessen te bewerkstelligen.
EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring.
Een psychiatrische kwetsbaarheid, een verslaving of een gepleegd delict is niet alleen voor de patiënt, maar ook voor de familie en naasten ingrijpend. Fivoor informeert en betrekt hen daarom zo goed als mogelijk over en bij de behandeling.
Forensisch FACT staat voor het behandelmodel 'Forensisch Functie/Flexible Assertive Community Treatment. Fivoor heeft meerdere Forensische FACT-teams.
GGZ Reclassering zet zich in om de kans op recidive van mensen die in de fout zijn gegaan tot een minimum te beperken. Dat kan zowel een psychiatrisch als een verslavingsprobleem zijn.
Het leren omgaan met zelfbeschadiging is een lange weg, die gekenmerkt wordt door vallen en opstaan. De sleutel ligt in het leren herkennen, erkennen en reguleren van gevoel.
Op alle afdelingen van Fivoor geven artsen, psychologen en psychiaters zowel individuele therapieën als groepsbehandelingen. Ook kan een behandeling wordt aangevuld met tal van modules.
We doen er bij Fivoor alles aan om u zo goed mogelijk te helpen. Toch kan het zijn dat u niet tevreden bent over de zorg of begeleiding van/door medewerkers van Fivoor. Op deze pagina leest u meer over het indienen en afhandelen van klachten.
Hoog oplopende schulden, een dreigende huisuitzetting, gebrek aan uitkering of zorgverzekering. Deze problemen staan een geslaagde behandeling vaak in de weg. MJD creëert rust en stabiliteit bij financiële zorgen.
Op de afdeling klinische groepstherapie van het CIB worden mensen opgenomen, over het algemeen met een persoonlijkheidsstoornis, die in een reguliere ggz-instelling zijn vastgelopen in de behandeling.
Op de gesloten afdeling van het Centrum Intensieve Behandeling worden mensen (tijdelijk) opgenomen die in een reguliere ggz-instelling zijn vastgelopen in de behandeling.
Psychomotorische therapie (PMT) is een professionele behandelingsvorm voor mensen met psychosociale en/of psychiatrische problemen, waarbij gewerkt wordt met interventies gericht op de lichaamservaring en/of het handelen in bewegingssituaties.
Psychomotorische Therapie is een behandelvorm die kan helpen als je door bepaalde problemen bent vastgelopen in je leven. De therapeut bekijkt hoe je reageert op bepaalde situaties of hoe je je ergens over voelt.
Runningtherapie is het therapeutisch inzetten van een rustige duurloop of andere soort looptraining onder begeleiding van een runningtherapeut als aanvullende behandelvorm voor mensen met psychische klachten.
Schematherapie is een combinatie van cognitieve gedragstherapie en elementen uit andere therapievormen. De therapie is er voor mensen die hardnekkige en ingewikkelde problemen ervaren.
Het doel van resocialisatie is dat onze patiënten op een veilige en verantwoorde manier terugkeren in de maatschappij. Tijdens de behandeling wordt geoefend met verlof. De resocialisatiefase is de laatste fase in de behandeling die we bij Fivoor aanbieden.
In het kader van kennisoverdracht op het gebied van ontwrichtende situaties is er voor verwijzende afdelingen een training samengesteld: de training 'Omgaan met ontwrichting'.
LVB staat voor Licht Verstandelijke Beperking. Heb jij hier last van en weet je geen oplossing meer? Of vind je het moeilijk om hulp te vragen? De behandeling ‘Weet Wat Je Kan’ kan je hierbij helpen.
Yoga therapie is zowel een individuele- als een groepsbehandelvorm die ingezet kan worden bij mensen die naast praattherapie graag op een andere manier aan hun problemen willen werken.