triangle
Aanbod

Reclassering

De schakel tussen justitie en behandeling/begeleiding in de zorg.

Reclassering in het kort

Reclassering in het kort

De GGZ Reclassering stelt zich als onafhankelijke partij op in de strafrecht- en zorgketens. Wij haken aan tijdens voorarrest, voordat iemand voor de rechter moet verschijnen, of als straf, wanneer hulp nodig is voor het verantwoord terugkeren in de maatschappij.

Reclasseringsadvies

Reclasseringsadvies

Eén van de taken van de reclassering is het geven van adviezen over straffen aan de officier van justitie. Dit advies heet het reclasseringsadvies. Op deze pagina leest u meer over dit advies; wanneer u wordt uitgenodigd en hoe het in zijn werk gaat.

Reclasseringstoezicht

Reclasseringstoezicht

Reclasseringstoezicht heeft als doel om te voorkomen dat iemand opnieuw een misdrijf pleegt. Daarom is het dan verplicht om contact te houden met de reclassering. Dit betekent dat u zich moet houden aan de afspraken.

Werkstraf

Werkstraf

Een werkstraf legt de rechter of officier van justitie op. Het verplicht u een bepaald aantal uur onbetaald, maar zinvol werk te verrichten. De rechter of officier van justitie bepaalt hoeveel uur u moet werken. GGZ Reclassering kan u hierbij begeleiden.

Justitiële interventies (trainingen)

Justitiële interventies (trainingen)

Justitiële interventies (trainingen) worden door een rechter of officier van justitie opgelegd. Hierdoor bent u verplicht om deze te volgen. Ook kan uw reclasseringswerker u aanraden om een training te volgen.

Werkwijze GGZ Reclassering

Werkwijze GGZ Reclassering

Voor wie is de GGZ Reclassering er, wat is onze werkwijze en wat doen we precies? Op deze pagina lees je hoe de GGZ Reclassering te werk gaat en hoe wij omgaan uw persoonsgegevens.

Voor ketenpartners

Voor ketenpartners

Samen met ketenpartners zoals justitie, politie, gemeenten, het gevangeniswezen en zorginstanties zetten wij ons in om de kans op herhaling van een delict te verkleinen. Onze afdeling heeft een justitieel kader nodig om haar taken uit te voeren.

Locaties

Locaties

Fivoor heeft meerdere locaties waar we GGZ Reclassering aanbieden. Deze bevinden zich in Den Haag, Gouda, Haarlem, Heerhugowaard en Leiden. Op deze locaties bieden wij vaak ook ambulante behandeling, MJD (Materieel Juridische Dienstverlening) en budgetbeheer.

Klachten en privacy

Klachten en privacy

Bij GGZ Reclassering Fivoor doen we er daarom alles aan om u zo goed mogelijk te helpen. Toch kan het dat u niet tevreden bent over de handelswijze van ons of onze medewerkers. U kunt op verschillende manieren uw klacht bespreken.