triangle
Aanbod

Reclassering

De schakel tussen justitie en behandeling/begeleiding in de zorg.

Reclassering in het kort Gelezen

Reclassering in het kort

De GGZ Reclassering stelt zich als onafhankelijke partij op in de strafrecht- en zorgketens. Wij haken aan tijdens voorarrest, voordat iemand voor de rechter moet verschijnen of als straf. Wij helpen bij een verantwoorde terugkeer in de maatschappij.

Reclasseringsadvies Gelezen

Reclasseringsadvies

Eén van de taken van de reclassering is het geven van adviezen over straffen aan de officier van justitie. Dit advies heet het reclasseringsadvies. Op deze pagina leest u meer over dit advies; wanneer u wordt uitgenodigd en hoe het in zijn werk gaat.

Reclasseringstoezicht Gelezen

Reclasseringstoezicht

Reclasseringstoezicht heeft als doel om te voorkomen dat iemand opnieuw een misdrijf pleegt. Daarom is het verplicht om contact te houden met de reclassering. Dit betekent dat u zich moet houden aan de afspraken.

Werkstraf Gelezen

Werkstraf

Een werkstraf legt de rechter of officier van justitie op. Het verplicht u een bepaald aantal uur onbetaald, maar zinvol werk te verrichten. De rechter of officier van justitie bepaalt hoeveel uur u moet werken. GGZ Reclassering kan u hierbij begeleiden.

Justitiële interventies (trainingen) Gelezen

Justitiële interventies (trainingen)

Justitiële interventies (trainingen) worden door een rechter of officier van justitie opgelegd. Hierdoor bent u verplicht om deze te volgen. Ook kan uw reclasseringswerker u aanraden om een training te volgen.

Werkwijze GGZ Reclassering Gelezen

Werkwijze GGZ Reclassering

Voor wie is de GGZ Reclassering er, wat is onze werkwijze en wat doen we precies? Op deze pagina lees je hoe de GGZ Reclassering te werk gaat en hoe wij omgaan uw persoonsgegevens.

Voor ketenpartners Gelezen

Voor ketenpartners

Samen met ketenpartners zoals justitie, politie, gemeenten, het gevangeniswezen en zorginstanties zetten wij ons in om de kans op herhaling van een delict te verkleinen. Onze afdeling heeft een justitieel kader nodig om haar taken uit te voeren.

Locaties GGZ Reclassering Gelezen

Locaties GGZ Reclassering

Fivoor heeft meerdere locaties waar we GGZ Reclassering aanbieden. Deze bevinden zich in Den Haag, Gouda, Haarlem, Heerhugowaard en Leiden. Op deze locaties bieden wij vaak ook ambulante behandeling, MJD (Materieel Juridische Dienstverlening) en budgetbeheer.

Klachten en privacy Gelezen

Klachten en privacy

Heeft u klachten over Fivoor of wilt u meer weten over uw privacy? Bij GGZ Reclassering Fivoor doen we er alles aan om u zo goed mogelijk te helpen. Toch kan het dat u niet tevreden bent over de handelswijze van ons of onze medewerkers. U kunt op verschillende manieren uw klacht bespreken.