triangle
Congresagenda / Online

Congres GGz Centraal ‘Leefstijl in de GGZ. Hoe? Zo!’

Op 4 november vind het online congres van GGz Centraal plaats. Het onderwerp van het congres is Leefstijl in de GGz: Hoe? Zo! Tijdens het congres wordt er ingezoomd op het verbeteren van de leefstijl van psychiatrische patiënten.

Congres GGz Centraal 'Leefstijl in de GGz: Hoe? Zo!

Het is algemeen bekend dat het verbeteren van leefstijl een positieve invloed heeft op zowel de lichamelijke als de psychische gezondheid van psychiatrische patiënten. Denk hierbij aan gezonde voeding, meer beweging, genoeg slaap en het vermijden van middelengebruik. Onderzoeken die dit positieve effect aantonen zijn er meer dan genoeg. Toch blijkt er een kloof te bestaan tussen de theorie de succesvolle implementatie ervan.

Het hiaat tussen kennis en kunde ontstaat doordat omstandigheden en praktische voorwaarden in de dagelijkse praktijk vaak anders zijn dan in de studies. Men onderschat bijvoorbeeld vaak hoeveel werk succesvolle implementatie is, of er is geen goed antwoord op de weerstand die ontstaat bij veranderingen. Tijdens het online Leefstijl in de GGZ congres op donderdag 4 november worden de succesfactoren en valkuilen bij leefstijlimplementatie samen samengevat.

Tijdens het congres worden kennis en best practices gedeeld, zodat duidelijk wordt hoe het wél, maar ook hoe het niet moet. Zo kunt u morgen al starten met het verbeteren van de leefstijl en gezondheid van uw cliënten.

Diverse experts zullen vertellen over belangrijke randvoorwaarden, effectieve methodieken en praktische handvatten. Daarnaast is er keuze uit verschillende ‘virtuele pitches’ waarin praktische voorbeelden en wetenschappelijk onderzoek een podium krijgen.

Meer informatie en inschrijven