triangle
Congresagenda / Prodentfabriek Amersfoort

Congres Netwerkzorg en Mentale Gezondheid

Frits&Gijs organiseert in samenwerking met Kenniscentrum Phrenos, Erasmus Medisch Centrum, Reinier van Arkel, Uitgeverij Boom en Stichting RACT Nederland op donderdag 24 november 2022 het congres Netwerkzorg en Mentale Gezondheid vanuit de Prodent-Fabriek in Amersfoort.

Wat kun je verwachten?

Veel mensen met complexe en meervoudige vragen over mentale gezondheid dreigen de dupe te worden van wachtlijsten. Hoe kunnen we binnen een buurt, wijk, stad of regio met de bestaande middelen meer kwaliteit leveren en beter samenwerken? Iedere GGZ-instelling, iedere gemeente en zelfs iedere subregio in Nederland doet dit nu op zijn eigen manier. Op diverse plekken in Nederland wordt iedere dag opnieuw het wiel uitgevonden. Het roer moet om.

Dit vraagt om reflectie, bezinning, een betere afstemming en actie. Een belangrijke vraag hierbij is: hoe kunnen we van elkaar leren? Kennis en ervaringen uitwisselen? En ook landelijk beter samenwerken? Deze opgedane kennis en eerste ervaringen over beter samenwerken binnen netwerken uit verschillende regio’s in Nederland worden gedeeld en hierdoor beter en sneller verspreid.

Tijdens het congres ‘Netwerkzorg en Mentale Gezondheid’ in Amersfoort komen veel best practices en next practices aan bod. De eerste praktijkervaringen worden gedeeld en er zijn gesprekken over hoe deze nieuwe netwerkzorg en andere veelbelovende innovaties zinvol met elkaar verbonden kunnen worden.

Accreditatie

Accreditatie is toegewezen voor  NVvP (5 punten), VSR (6 punten), VV&VN (6 punten), FGzPt (6 punten), SKJ (6 punten), Registerplein (6 punten),  NIP/NVO (6 punten) en VVGN (5 punten) en NVRG (6 punten).

Programma

Er is een uitgebreid programma opgesteld. In het bijzonder spreken Otto Has & Willem Olij (beiden Fivoor) over Netwerkzorg en Forensische psychiatrie. Tijdens deze workshop geven zij de deelnemers een kijkje in de keuken van netwerkzorg binnen een forensische keten. Ook besteden zij aandacht aan het werken met mensen die zowel een licht verstandelijke beperking hebben in combinatie met een forensische titel. Bekijk hier het volledige programma.

Interesse?

Lijkt het je leuk om het congres bij te wonen? Klik dan hier voor meer informatie of meld je direct aan.