triangle
Congresagenda / Theaterlocatie Flint, Amersfoort

Congres (Niet) Roken en de zorg

Een geheel rookvrije zorg in 2030. Dat is de uitdaging die wij met z’n allen hebben. Zorg en roken gaan gewoonweg niet samen, want geen verslaving is zo dodelijk als roken. Het thema van de dag is: een cultuuromslag naar rookvrij.

Voor wie?

Het congres is bedoeld voor alle medewerkers in de zorg (zorgprofessionals, managers, begeleiders; zowel intramuraal als extramuraal).

Leerdoelen congres

  • Waarom rookvrije zorg en stoppen-met-roken-zorg belangrijk is;
  • Welke goede praktijkvoorbeelden er zijn voor het rookvrij maken van een zorgorganisatie;
  • Het stopadvies geven aan cliënten en het gesprek over rookvrije zorg met je team;
  • Welke goede materialen er zijn voor goede rookstopzorg en het rookvrij maken van je zorgorganisatie.

Programma

Tijdens het congres krijg je succesvolle praktijkvoorbeelden, leer je hoe je rookvrije zorg bespreekt met je team en oefen je zelf met een stopadvies en een simpele doorverwijzing. De opening en afsluiting van de dag zijn plenair. Daarnaast is er een divers programma-aanbod waar je zelf uit kunt kiezen.

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd voor KNMG-GAIA (ABAN 1, 2 en 3), V&VN (VSR), NVvPO (V&V) en Doktersassistenten en SMR coaches (Kabiz), NVDA (Nederlandse Vereniging voor Doktersassistenten), SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd), KRF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie), SKF (Stichting Keurmerk Fysiotherapie), ADAP (Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici), NIP (Nederlands Instituut van Psychologen).

Kosten en aanmelden

De kosten bedragen 40 euro incl. btw. Klik hier voor meer informatie en meld je direct aan.