triangle
Congresagenda / Landgoed de Horst, Driebergen-Rijsenburg

Congres ‘Psychotherapie buiten de gebaande paden’

De psychiater en psychotherapie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Elke psychiater gebruikt dagelijks psychotherapeutische technieken. Echter, bij sommige patiënten lijkt psychotherapie extra uitdagend.

Hoe zorg je bijvoorbeeld voor een goede psychotherapeutische setting als de patiënt een tolk nodig heeft? Welke psychotherapeutische technieken zijn handig om in te zetten bij iemand die in crisis is, iemand met antisociale trekken, iemand die nieuwkomer is in Nederland, of iemand met aanhoudende lichamelijke klachten? En werk je al gendersensitief of sta je nog steeds met je mond vol tanden als een queer persoon de spreekkamer binnenkomt? Kortom: Wat kunnen we leren van psychiaters die psychotherapie bedrijven bij specifieke doelgroepen en in specifieke settings? Deelnemers zullen kennis verwerven over psychotherapie bij bijzondere doelgroepen, maar zullen hierbij ook psychotherapeutische vaardigheden opdoen die direct toepasbaar zijn in de eigen dagelijkse praktijk’.

Voor wie?

Het congres richt zich in eerste instantie op psychiaters en artsen in opleiding tot psychiaters. Echter, gz-psychologen, klinisch psychologen, psychotherapeuten en verpleegkundig specialisten zijn ook van harte welkom.

Programma en meer informatie

Klik hier om het gehele programma te bekijken met meer informatie over de onderwerpen en sprekers.

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd bij de NVvP voor psychiaters.

Kosten en aanmelden

Deelnameprijs (incl. btw) voor dit symposium:

Lid NVvP (psychiaters): €175
Niet-leden: €225
AIOS: €50

Klik hier om jezelf aan te melden.