triangle
Congresagenda / De Verkadefabriek Den Bosch

Congres Voorkomen van verplichte zorg

Frits & Gijs organiseert in samenwerking met Stichting High & Intensive Care, AKWAGGZ, Mind, F-ACT Nederland, Centrum Certificering ACT & F-ACT, de Nederlandse GGZ en vele andere partners op dinsdag 7 maart 2023 het Congres 'Voorkomen van verplichte zorg' in de Verkadefabriek in Den Bosch.

Wat kun je verwachten?

Hoe kan verplichte zorg voorkomen en verminderd worden binnen de geestelijke gezondheidszorg? De afgelopen 20 jaar is er sprake van een jaarlijkse groei bij zowel ambulante als klinische teams. De ingezette daling in het voorkomen van separeren is gestagneerd. Hier moet met elkaar aan gewerkt worden omdat verplichte zorg beschadigend kan zijn voor mensen met een ernstige psychiatrische aandoening.

Inhoud congres

Tijdens het congres worden beproefde methoden gedeeld die bij hebben gedragen aan een reductie van verplichte zorg. Ook is er een analyse van de cijfers en gaan deelnemers gezamenlijk op zoek naar oorzaken en mogelijke oplossingen. De initiatiefnemers delen voorbeelden en (door)ontwikkelen gezamenlijk kansrijke oplossingen om kwalitatief hoogwaardige zorg kunnen leveren. Dit gaat om zorg met een zo min mogelijk verplicht karakter.

Van zorgprofessional tot financier

Het congres is opgezet voor zorgprofessionals en is ook interessant voor bestuurders, directeuren, managers, beleidsmedewerkers, (ex)cliënten, familieleden, vrienden en naasten. Ook voor financiers van zorg, beleidsmedewerkers van gemeenten en zorgverzekeraars is het congres interessant.

Accreditatie

Accreditatie is toegewezen voor VSR (7 punten), VV&VN (7 punten), FGzPt (6 punten), SKJ (6,5 punten),  VVGN (6 punten) en wordt aangevraagd bij NVvP, NIP/NVO en Registerplein.

Interesse?

Lijkt het je leuk om het congres bij te wonen? Klik dan hier voor meer informatie of meld je direct aan.