triangle
Congresagenda / Amersfoort | Congrescentrum De Eenhoorn

Nationale Psychose Congres 2022

Op woensdagavond 28 september en donderdag 29 september vindt weer het Nationale Psychose Congres 2022 plaats. Het congres bestaat uit twee delen: een masterclass en de congresdag.

Masterclass: Fenomenologie van psychose

op woensdagavond 28 september is de Masterclass. Tijdens deze avond wordt er uitgezocht hoe fenomenologie ons verder kan helpen. Deze benadering onderzoekt subjectieve ervaringen van psychose om de essentie van psychose beter te begrijpen. Er wordt besproken hoe wetenschappelijke inzichten vertaald kunnen worden naar de praktijk van behandeling.

Congresdag: De betekenissen van psychose

Donderdag 29 september staat in het teken van de vele betekenissen van psychose. Deze betekenissen kunnen helpen te begrijpen wat psychose allemaal is, en beter om te gaan met ervaringen van psychose. Psychose zal worden belicht vanuit verschillende invalshoeken; van crosscultureel tot biologisch, de betekenis in historische context, persoonlijke ervaringen en de maatschappelijke kant, tot psycho-educatie en aanbevelingen voor de hulpverleners van de toekomst.

Op deze dag delen we kennis en ervaringen met hulpverleners, mensen die zelf psychose hebben meegemaakt en naasten. Daarbij is er volop ruimte voor inbreng van deelnemers.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie, het programma, de kosten en accreditatie op de congrespagina van Phrenos.