triangle
Congresagenda / Het Huis Utrecht

Symposium | Forensische verslavingszorg van de toekomst

De NIP secties Forensische Psychologie en Verslavingspsychologie organiseren op 10 maart 2023 het symposium 'Forensische verslavingszorg van de toekomst' en zetten dan de nieuwste ontwikkelingen op het snijvlak van deze twee vakgebieden voor je op een rij.

Wat kun je verwachten?

Tijdens het symposium zijn er verschillende workshops en een keynote van dr. Eric Blaauw, lector Verslavingskunde en Forensische Zorg. Onderwerpen die aan bod komen tijdens de workshops zijn onder andere nieuwe verslavende middelen, het Good Lives Model, de Community Reinforcement benaderingen en ervaringsdeskundigheid in de forensische verslavingszorg.

Inhoud keynote

Veel instellingen voor verslavingszorg hebben de reguliere verslavingszorg en forensische verslavingszorg gesplitst, waardoor het twee verschillende werelden zijn geworden. Tijdens de keynote gaat dr. Eric Blaauw in op het feit dat beide werelden verschillend omgaan met het begrip motivatie, verschillende doelstellingen en werkwijzen hebben en zelfs een verschillende visie op wie de cliënt is.

Programma

12.30-13.00 uur: Inloop met koffie en thee
13.00-13.10 uur: Opening
13.10-14.00 uur: Keynote Dr. Eric Blaauw
14.00-14.15 uur: Koffie/thee
14.15-15.15 uur: Workshopronde 1
15.15-15.30 uur: Wissel
15.30-16.30 uur: Workshopronde 2
16.45-17.00 uur: Plenaire afsluiting
17.00-18.00 uur: Napraten met een hapje en drankje

Het programma is nog onder voorbehoud, dus houd de website van het NIP in de gaten voor updates en nog meer sprekers! Enkele sprekers staan op de afbeelding hieronder, v.l.n.r. Eric Blaauw, Igor Wawryka, Tom Bart, Hendrik G. Roozen.

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd bij FGzPt, VGCt, Miam (verslavingsartsen), V&VN (verpleegkundig specialisten) en NVVP (psychiaters).

Meer informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie, de kosten en de inhoud van de workshops op de website van het NIP. Wil je je direct aanmelden? Klik dan hier.