triangle
Congresagenda / De Zeegser Duinen, Zeegse

Symposium | Verkeerd verbonden: wat betekent dit in het werk met zedendelinquenten?

Verbindingen kunnen op meerdere niveaus verstoord, verbroken of geveinsd zijn. Hoe zijn patiënten die seksueel grensoverschrijdend gedrag vertonen verbonden met zichzelf en met anderen? De Forensische Psychiatrie van GGZ Drenthe organiseert over dit onderwerp een tweedaags symposium op 5 en 6 oktober 2023 waarbij er een verdiepende zoektocht plaatsvindt naar de betekenis van verstoorde verbindingen op meerdere niveaus in de behandeling van deze patiënten.

Grensoverschrijdend gedrag

Patiënten die seksueel grensoverschrijdend gedrag vertonen leggen de ander vanuit een positie van macht of overwicht iets op dat zowel onwenselijk als schadelijk is. De vraag die zich stelt is wat de betekenis is van het delictgedrag? Gaat het vooral om de seks of juist om het onvermogen tot verbinding? Of zijn diverse schadelijke verbindingen juist uitermate opwindend en bekrachtigend?

Lees hier meer over de onderwerpen ‘Behandelklimaat zedendelinquenten’ en ‘Forensische psychiatrie verbinden’ die aan bod komen tijdens het symposium.

Sprekers

Er komen nationale en internationale sprekers die ieder vanuit hun eigen kennis en ervaring inhoud geven aan het symposium. Enkele sprekers zijn: Jessica Yakeley, Madeleine van der Bruggen en Arthur Hegger.

Voor wie?

Het symposium is bedoeld voor psychiaters, psychologen, systeemtherapeuten, pedagogen, psychotherapeuten, verpleegkundig specialisten, reclasseringswerkers, juristen, seksuologen, maatschappelijk werkers, sociotherapeuten en zij die in opleiding zijn voor deze disciplines. Andere geïnteresseerde professionals, al dan niet vanuit de forensische GGZ, zijn ook van harte welkom.

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd bij de NVvp, NIP, FGzPt, NVRG en VSR.

Interesse?

Heb je interesse? Klik dan hier voor meer informatie of meld je hier direct aan.