triangle
Congresagenda / online

Voor de Jeugd Dag 2021

Hoe kunnen jeugdprofessionals, ouders en andere opvoeders het mentaal welbevinden van kinderen en jongeren in het oog houden? En welke rol spelen kinderen en jongeren daar zelf in? Daarover gaat de Voor de Jeugd Dag 2021.

Hoe het leven er dit najaar precies uitziet, valt moeilijk te voorspellen. Eén ding is zeker: de coronacrisis laat zijn sporen na. Niet alleen door vertragingen in onderwijs en studie; het heeft ook zeker gevolgen voor het mentaal welbevinden van kinderen, jongeren, ouders en professionals. Van iedereen is de veerkracht is op de proef gesteld. En tegelijkertijd hebben we ook (weer) ontdekt wat echt belangrijk is: tijd en ruimte geven aan kinderen en jongeren om zich te ontwikkelen in een veilige omgeving. En er samen voor zorgen dat ouders er in de opvoeding niet alleen voor staan.

Deelthema's

Voor de deelthema’s kiezen voor we de vier leefomgevingen van kinderen en jongeren: thuis, school en opvang, vrije tijd en online.  Omdat professionals en gemeenten juist dáár samen met gezinnen kunnen werken aan het versterken van het mentaal welbevinden van kinderen en jongeren.

Live vanuit de Westergas, thuis vanuit je eigen stoel

Ook dit jaar is de Voor de Jeugd Dag live vanuit de Westergas en volg je het event vanuit je eigen stoel. Elkaar fysiek ontmoeten zit er nog niet in, maar de ontwikkelingen rondom thema’s die de jeugd raken staan nooit stil. Zeker nu de wereld in korte tijd zo is veranderd. Zoals ieder jaar zetten we die thema’s in de spotlights tijdens de Voor de Jeugd Dag. En het bijkomend voordeel is dat nog meer bezoekers kunnen deelnemen en de zalen nooit vol raken!

De Voor de Jeugd Dag 2021 volg je vanaf één overzichtelijke online platform. Hier kies je de programma onderdelen die je digitaal wil volgen en neem je ook deel aan gesprekken, discussies en  polls tijdens de sessies. Zelfs aan het klassieke ‘inloop’-moment voor deelnemers én aan het Jeugdplein met volop gelegenheid voor interactie via video of chat, is gedacht. Tussen de sessies door kun je terecht op het Jeugdplein en verzorgt Tako Rietveld (De Kindercorrespondent) live korte interviews  met kinderen en jongeren.

Meer informatie & inschrijven

Ook deze editie belooft weer een inspirerende, bruisende en leerzame dag te worden. We ontmoeten jullie graag digitaal op maandag 27 september 2021! Schrijf je snel in via deze link.

De Voor de Jeugd Dag is een initiatief van het ministerie van VWS en de VNG en wordt dit jaar voor de negende keer georganiseerd in de Westergas in Amsterdam. De dag wordt georganiseerd door VNG Connect en de inhoudelijke programmering wordt vormgegeven door het Nederlands Jeugdinstituut.