triangle
Nieuws / Fivoor algemeen

Jeroen Gast nieuwe voorzitter verslavingsreclassering GGZ

Eind november koos het bestuur van de Verslavingsreclassering GGZ Jeroen Gast (Fivoor) als nieuwe bestuursvoorzitter. Jeroen volgt Ruud Rutten (Tactus) op, die na een jarenlange staat van dienst per 1 december met pensioen ging. Gerdy van Bellen (Tactus) werd gekozen als vicevoorzitter.

Jeroen Gast is sinds zeven jaar bestuurder bij Fivoor en zit sinds die tijd al in het bestuur van de Verslavingsreclassering. Tot zijn benoeming als voorzitter, was hij vicevoorzitter. Jeroen kijkt ernaar uit om zijn werk voor de Verslavingsreclassering nu als voorzitter te continueren.

Jeroen: “Er liggen de komende jaren een aantal belangrijke uitdagingen waar ik vanuit mijn ervaring en expertise graag bestuurlijk een bijdrage aan lever. Denk aan de vervanging van primair processysteem IRIS en aan het herontwerpen van de instroomorganisatie, zodat we de afspraken die we als 3RO bestuur in het bestuurlijke samenwerkingsconvenant hebben gemaakt, in de praktijk kunnen brengen. Ik ben er van overtuigd dat we goed op weg zijn de SVG stevig op de kaart te zetten. Dat doen we ook door middel van innovatieve ontwikkelingen voor onze doelgroep, zoals de taakstraf met zorg en de Alcoholmeter. Bovendien zetten we ons steeds vaker in voor de aanpak van rijden onder invloed, om het aantal verkeersslachtoffers terug te brengen.”

Beiden benadrukken het belang van een goede samenwerking in de keten en met de twee andere reclasseringsorganisaties. Gerdy: “Onze expertise komt het best tot z’n recht als de juiste doelgroep, verdachten en veroordeelden met een verslaving, ook daadwerkelijk bij ons terechtkomt.”

Negen instellingen
Het bestuur van de Verslavingsreclassering GGZ wordt gevormd door bestuursleden van de negen lid-instellingen. Het bestuur en de directie van de SVG vergaderen tweemaandelijks.