triangle
Centrum Dubbele Problematiek (CDP) ontvangt TOPGGz-certificaat
Nieuws / Fivoor algemeen

Centrum Dubbele Problematiek (CDP) ontvangt TOPGGz-certificaat

Het Centrum Dubbele Problematiek van Fivoor heeft op 15 december 2020 het TOPGGz-certificaat gekregen. Dit keurmerk van de Stichting Topklinische GGz betekent een officiële erkenning van het CDP voor het bieden van hoogspecialistische patiëntenzorg in combinatie met de ontwikkeling van het vakgebied.

Behoefte van patiënten

De overhandiging van het TOPGGz-certificaat gebeurde grotendeels online, vanwege de coronamaatregelen. “Het is een bijzonder en trots moment tegen de achtergrond van een moeilijke periode, een behoorlijk contrast”, aldus Annette Bonebakker van het Centrum Dubbele Problematiek bij de uitreiking. “Nu zijn wij wel gewend om met moeilijke dingen om te gaan: de problematiek van onze doelgroep is per definitie complex. Hoe mooi en goed is het dan, om al die jaren zorg te leveren die werkt en die goed is afgestemd op de behoeften van onze patiënten!”

Behoefte van patiënten

Enorme impuls

Aan het behalen van het prestigieuze certificaat is een lange, grondige procedure voorafgegaan. De hervisitatie was in oktober 2019, waarna het positieve besluit volgde in maart 2020, net voor de eerste lockdown. “Het proces richting keurmerk heeft de afgelopen 8 jaar een enorme impuls gegeven aan onze innovaties, onderzoek, scholing, behandelingen en aan de bijzondere dingen die we doen met onze patiënten”, aldus Annette Bonebakker. “Het certificaat is een kroon op hard werken van het hele team aan kwalitatief hoogwaardige zorg, voor een zeer complexe doelgroep die gemakkelijk tussen wal en schip valt.”

Alle credits

Erik Masthoff, bestuurder van Fivoor, vertelde dat hij al bij zijn eerste bezoek aan het CDP kon merken dat “het enthousiasme onder de voordeur vandaan liep”. Masthoff zei trots te zijn: “Zonder iemand tekort te doen, want er zijn velen die zich hiervoor hebben ingezet, wil ik de inzet de benoemen van onze boegbeelden: Arjen Neven en Annette Bonebakker, Teresa Dijksman, maar vooral ook Pia Beeltje, ‘moeder’ van het CDP, die alle credits verdient.”

Hoogspecialistische doelgroep

Directeur van TOPGGz Ellen Mogendorff roemde de inzet van het hele team om dit voor elkaar te krijgen. Ze noemde onder andere de zeer hoogspecialistische doelgroep en het internationale congres dat het CDP aan het organiseren is.