triangle
Nieuws / FPC de Kijvelanden

Ernstig incident in FPC de Kijvelanden

Op vrijdag 3 februari 2017 vond een zeer ernstig incident plaats, waarbij een patiënt in Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) de Kijvelanden een medewerker meerdere malen aanviel met een schaar. De medewerker is na twee dagen in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

Verslagenheid enorm

De verslagenheid onder de medewerkers en patiënten van de kliniek is enorm. Dit incident en zijn overlijden heeft iedereen zeer aangegrepen. Op dinsdag 7 februari werd in de kliniek tijdens de herdenkingsbijeenkomst een minuut stil gehouden. Iedereen was op dat moment in gedachten bij onze collega en zijn familie.

Patiënt overgeplaatst

De patiënt is direct na het incident aangehouden door de politie. Hij is overgeplaatst naar een andere instelling. De strafzaak loopt nog.

Onderzoek inspectie

De Inspectie voor Veiligheid en Justitie en de Inspectie voor de Gezondheidszorg doen gezamenlijk incidentenonderzoek naar deze verschrikkelijke gebeurtenis. FPC de Kijvelanden verleent hieraan uiteraard haar volledige medewerking. Het plan van aanpak van dit onderzoek vindt u hier.