triangle
Nieuws / Fivoor algemeen

Ggz-organisaties doen oproep in landelijke kranten: stop geweld tegen hulpverleners

Vandaag, maandag 19 juli, is er in de Telegraaf, Trouw, Parool en Volkskrant onderstaande paginagrote advertentie verschenen. In deze advertentie wordt een oproep gedaan aan alle Nederlanders om op te staan tegen geweld tegen hulpverleners en om steun aan hen te betuigen. De oproep is naar aanleiding van het ernstige geweldincident dat op maandag 12 juli plaatsvond bij ggz-instelling Parnassia in Den Haag, waarbij 2 ggz hulpverleners ernstig gewond zijn geraakt. Een van hen is vervolgens helaas overleden.

De advertentie is een initiatief van Parnassia Groep, de Nederlandse ggz en Fivoor, en wordt gesteund door 58 ggz-organisaties.

,,Wij kunnen en zullen geweld tegen hulpverleners nooit accepteren”, staat in de advertentie. ,,Dit incident mag geen weerslag hebben op de 1,3 miljoen mensen die jaarlijks een beroep doen op de ggz en daar met de best mogelijke zorg omringd worden. Samen met andere maatschappelijke partners begeleiden wij hen. Dit moet veilig zijn voor onze medewerkers, patiënten en samenleving.”