triangle
Nieuws / Fivoor algemeen

Internationaal congres ICDD verschoven naar 2022

Het International Conference on Dual Disorders (ICDD) dat van 7 tot en met 9 oktober 2021 zou plaatsvinden, wordt met één jaar uitgesteld. De organisatoren hebben vanwege het coronavirus gekozen om het internationale congres te verschuiven naar 29 september, 30 september en 1 oktober 2022. De locatie blijft dezelfde: Babylon in Den Haag.

Fivoor is organisator van het congres op gebied van dubbele diagnoses, waar tal van internationaal aansprekende professionals uit het vakgebied samenkomen. “De voortdurende pandemie laat te veel onzekerheid of dit najaar al grote bijeenkomsten en reisbewegingen mogelijk zijn”, vertelt psychiater Arjen Neven, een van de initiatiefnemers van het ICDD.

De doelstelling is om een groots internationaal netwerkevenement te organiseren, voor professionals uit alle disciplines die zich richten op patiënten met een dubbele problematiek. Neven: “Het idee is om al die internationale experts op één plek samen te brengen en alle kennis met elkaar uit te wisselen. Dan kun je als alternatief het congres wel online laten doorgaan, maar dat doet geen recht aan onze wens om het ICDD tot een groot succes te maken. Daarom hebben we gekozen het evenement een jaar uit te stellen.”

Voorproefje in najaar 2021

Drie belangrijke sprekers van het ICDD, de zogeheten keynote speakers, geven in oktober van dit jaar alvast een voorproefje van hun kennis prijs. Op afstand verzorgen zij een virtuele presentatie, om geïnteresseerden alvast kennis te laten maken met het congres volgend jaar. Deze ‘teaser’ vindt plaats op donderdag 7 oktober 2021, van 15.00 – 17.00 uur.

In de loop van dit jaar wordt meer bekendgemaakt over het definitieve programma van het ICDD in 2022.

Meer weten?

Wil je meer informatie over het International Conference on Dual Disorders? Kijk op de website van het ICDD 2022.