triangle
Nieuws / Fivoor algemeen

Preview event vervangt verschoven congres ICDD

Het International Conference on Dual Disorders (ICDD) dat oktober 2021 zou plaatsvinden, wordt vanwege corona uitgesteld naar 29 en 30 september en 1 oktober 2022. De locatie blijft dezelfde: Babylon in Den Haag. Drie topsprekers van het ICDD 2022 delen op donderdag 7 oktober 2021 alvast hun inzichten in de jongste ontwikkelingen op het gebied van Dual Disorders. Dat doen zij tijdens een uniek online event, waarvoor de inschrijving is geopend.

Fivoor is organisator van het congres op gebied van dubbele diagnoses, waar tal van internationaal aansprekende professionals uit het vakgebied samenkomen. “De voortdurende pandemie laat te veel onzekerheid of dit najaar al grote bijeenkomsten en reisbewegingen mogelijk zijn”, vertelt psychiater Arjen Neven, een van de initiatiefnemers van het ICDD.

De doelstelling is om een groots internationaal netwerkevenement te organiseren, voor professionals uit alle disciplines die zich richten op patiënten met een dubbele problematiek. Neven: “Het idee is om al die internationale experts op één plek samen te brengen en alle kennis met elkaar uit te wisselen. Dan kun je als alternatief het congres wel online laten doorgaan, maar dat doet geen recht aan onze wens om het ICDD tot een groot succes te maken. Daarom hebben we gekozen het evenement een jaar uit te stellen.”

Online event als voorproefje in oktober

Drie belangrijke sprekers van het ICDD, de zogeheten keynote speakers, delen in oktober van dit jaar alvast hun actuele kennis met het publiek tijdens een uniek online event. De keynote speakers zijn verslavingsdeskundige prof. dr. Arnt Schellekens van Radboudumc, psychiater prof. dr. Geert Dom van Universiteit Antwerpen en Patrick Boyle, directeur van het Amerikaanse Center for Evidence-Based Practices.  Met hun presentaties nemen zij u mee in de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van dubbele stoornissen en geven daarmee een voorproefje van het congres volgend jaar. De online preview is op donderdag 7 oktober 2021, van 15.00 – 17.00 uur. Aanmelden kan via deze link.

In de loop van dit jaar wordt meer bekendgemaakt over het definitieve programma van het ICDD in 2022.

Meer weten?

Wil je meer informatie over het International Conference on Dual Disorders? Kijk op de website van het ICDD 2022.