triangle
Nieuws / Fivoor algemeen

Nieuw en mooi initiatief: Mensen van Den Dolder

Fivoor en Den Dolder zijn met elkaar verweven, door de klinieken van Fivoor die zijn gevestigd op de Willem Arntsz Hoeve in dit mooie dorp. Door de behoefte meer met elkaar in contact te komen en elkaar te leren (her)kennen is het initiatief Mensen van Den Dolder ontstaan. Door middel van dit initiatief komen we als dorp en zorgterrein meer van elkaar te weten.

Den Dolder

“Honderd jaar geleden was er nog amper sprake van een dorp, maar ooit raakten we hier verzeild. Omdat we hier zijn geboren, of omdat ons droomhuis toevallig hier stond. Omdat we hier werken of in behandeling zijn. Allemaal nemen we ons verhaal mee. Zo heeft Den Dolder net zo veel verhalen als het mensen telt.

Mensen van Den Dolder geeft die verhalen een stem en een gezicht, want dé Doldenaar bestaat niet. Maar met elkaar vormen we wel één dorp. Met korte interviews en professionele foto’s bouwen we een online dorp. Later zal een selectie uit alle verhalen ook in boekvorm verschijnen”.

Wie zit erachter?

Mensen van Den Dolder is een initiatief van kunstenaarsechtpaar Dees en Koen Wilgehof en fotograaf Mel Boas. Het project wordt ondersteund door Fivoor.

Lees hier meer over de initiatiefnemers van Mensen van Den Dolder.

Fivoor ondersteunt Mensen van Den Dolder

Sophie Koek, omgevingsmanager Den Dolder bij Fivoor, over het initatief:
“Mensen van Den Dolder laat zien wie we zijn als inwoners van een dorp waar we werken, onze boodschappen doen, genieten van de mooie omgeving en elkaar tegenkomen. Het is waardevol als je door in contact te komen elkaar kunt leren kennen. Cliënten en medewerkers van de klinieken vormen steeds meer een onderdeel van de samenleving en dat past ook bij de veranderingen in de psychiatrie. Die is steeds meer op de maatschappij gericht. En alhoewel er altijd zorg aanwezig is geweest in het dorp, en de verbinding tussen de Willem Arntsz Hoeve en het dorp diep zit, is de relatie de laatste jaren onder druk komen te staan. Met dit project willen we al die verschillende mensen van Den Dolder laten zien. Wie weet waar het ons brengt!”