triangle
Nieuws / Fivoor algemeen

Onderzoekt samen met de Rooyse Wissel mogelijkheden uitbreiding in Rekken

FPC de Kijvelanden en FPC de Rooyse Wissel onderzoeken gezamenlijk de haalbaarheid van het opnieuw in gebruik nemen van de voormalige kliniek Oldenkotte in Rekken (Gelderland). In verband met het capaciteitsvraagstuk in de forensische sector, wordt dit onderzoek ondersteund door de Dienst Justitiële Inrichtingen. Het onderzoek wordt uitgevoerd in afstemming met Gemeente Berkelland en het Rijksvastgoedbedrijf en zal naar verwachting 6 maanden in beslag nemen.

Oldenkotte

De voormalige kliniek Oldenkotte staat sinds eind 2014 leeg. Het complex is eigendom van Rijksvastgoedbedrijf. Zij bieden het te koop aan, omdat het rijk er geen gebruiksdoel meer voor heeft. Het plan van het Rijksvastgoedbedrijf, dat in september 2019 is gepresenteerd, om het gebouw terug te geven aan de natuur als ‘Huis van de Natuur’ wordt voorlopig stopgezet in verband met het onderzoek door de Rooyse Wissel en Fivoor.

Mogelijke uitbreiding, geen verhuizing

Fivoor wil benadrukken dat het niet gaat om een nieuwe locatie voor de klinieken van Fivoor in Den Dolder, maar om een mogelijke uitbreiding. De klinieken in Den Dolder vervullen een regionale functie. Daarom wordt er voor die klinieken gezocht naar een locatie in de regio.