triangle
Reportage Levensloopaanpak in de Volkskrant
Nieuws / Fivoor algemeen

Reportage Levensloopaanpak in de Volkskrant

In Nederland lopen naar schatting 1.500 potentieel gevaarlijke psychiatrische patiënten rond. De Levensloopaanpak koppelt ze voor de rest van hun leven aan één hulpverlener. Is dit het antwoord op dit complexe vraagstuk? De Volkskrant maakte er een reportage over.

Wat houdt de Levensloopaanpak in?

Fivoor is sinds drie jaar medeverantwoordelijk voor de landelijke implementatie van de Levensloopaanpak en uitvoerend levensloopaanbieder in 9 regio’s. Om te ontdekken wat de Levensloopaanpak inhoudt, sprak Volkskrant journalist Elsbeth Stoker met Elsa Doze (netwerkdirecteur Fivoor) over het systeem, de knelpunten en uitdagingen. En ze liep een aantal dagen mee met Herman Segers (levensloopcoördinator Fivoor) en Yuri Dullemans (regiocoördinator Fivoor) waarbij ze 3 levensloopcliënten ontmoette.

Goed beeld

De reportage geeft wat ons betreft een goed beeld van de maatschappelijke opgave, hoe de Levensloopaanpak hierop (het begin van) een antwoord is en wat er nodig is om de aanpak te laten slagen. Zoals passende huisvesting en een bijzondere overheid waarin de cliënt centraal staat. Ook laat de reportage zien met hoeveel energie en betrokkenheid onze zorgmedewerkers zich iedere dag opnieuw inzetten om cliënten te helpen, zodat zij een beter toekomstperspectief krijgen en de samenleving veiliger wordt. Dat is waarvoor wij er zijn!

Ga naar de Volkskrant