triangle
Is werken in de forensische zorg iets voor jou?
Nieuws / Fivoor algemeen

Is werken in de forensische zorg iets voor jou?

Heb jij het ook al op de radio voorbij horen komen? Aan het einde van de zomer is de website 'Werken in de Forensische Zorg' gelanceerd. Hier kun je informatie vinden over het werken in deze branche van de zorg. In de forensische zorg krijg je te maken met mensen die een psychiatrische of psychische stoornis hebben en in aanraking zijn geweest met politie en justitie. Hiervoor zijn mensen nodig die in staat zijn te werken op de top van hun kunnen.

In eerste instantie denkt men bij werken in de forensische zorg aan tbs. Toch is het werkveld veel breder dan alleen tbs. Je kunt ook kiezen voor klinische zorg, of misschien voel je je meer thuis in de ambulante zorg of verblijfszorg. Er is keus genoeg. Op de website www.werkeninforensischezorg.nl vertellen professionals waarom zij voor een baan in de forensische zorg hebben gekozen.

Fivoor

Balanceren

In de forensische zorg wordt gebalanceerd tussen de juiste combinatie van zorg, behandeling, maar ook beveiliging. Want naast de zorgverlening is passende beveiliging en risicomanagement enorm belangrijk. Er zijn meerdere niveaus als het gaat om beveiliging. Dit niveau verschilt per instelling.

Verder kijken

Werken in de forensische zorg is niet voor iedereen weggelegd. Je hebt namelijk te maken met patiënten die een delict hebben gepleegd en daarvoor veroordeeld zijn. Je moet niet kijken naar wat of wie mensen op dat moment zijn, maar je moet kunnen kijken naar wat iemand weer kan worden, zodat ze uiteindelijk zelfstandig een bestaan in de maatschappij kunnen opbouwen.

Naast de campagne ‘Werken in de Forensische Zorg’, heeft Fivoor ook een eigen site waar je alle vacatures kunt vinden. Bekijk deze op www.werkenbijfivoor.nl.