triangle
Congresagenda / Het Museum van de Geest, Haarlem

Festival van de Leefstijl

Het waardenetwerk Verslaving en Gezonde Leefstijl, een initiatief van de Nederlandse ggz in samenwerking met het Museum van de Geest, organiseert het Festival van de Leefstijl. Op het festival ga je aan de slag met gezonde en duurzame voeding, voldoende sport en bewegen, leefstijl als onderdeel van de behandeling en preventie.

Voor wie?

Op het festival ontmoet je vakgenoten: verpleegkundigen, psychiaters, onderzoekers, diëtisten, beleidsmakers en ervaringsdeskundigen die hier serieus werk van willen maken. Je gaat naar huis met tips en ideeën om direct met leefstijl mee aan de slag te gaan. Naast lezingen en workshops, het ontspanplein en het activatieplein is er lekker, duurzaam en gezond eten.

Wat is er te doen?

Dit jaar komen er vier thema’s aan bod: voeding, sport & bewegen, leefstijl als integraal onderdeel van de behandeling en preventie. Over elk van deze thema’s kun je workshops volgen waarin je meer kennis op doet over de laatste stand van zaken, kennismaakt met goede voorbeelden, maar vooral: handvatten krijgt om er mee aan de slag te gaan. Om de workshops echt interactief te maken en ruimte te bieden voor al jouw vragen, wordt er gewerkt in kleine groepen. Tussen de workshops door is er voldoende tijd om vakgenoten uit het hele land te ontmoeten en van elkaar te leren.

Bekijk hier het volledige programma.

Accreditatie

De accreditatie wordt aangevraagd bij: Psychiaters (Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP), Verpleegkundigen (Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals), Verpleegkundig specialisten (Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register), Ervaringsdeskundigen (Registerplein), Leefstijlcoaches (KABIZ), Diëtisten (Stichting Kwaliteitsregister Paramedici).

Meer weten?

Klik hier voor meer informatie over het programma, de locatie, de sfeerimpressie van vorig jaar en het kopen van tickets.