triangle
Nieuws / Wier de Kei (Behandelcentrum voor dak- en thuislozen)

Daklozenproblematiek groot, Utrecht beseft dat (Bron: AD)

Het Algemeen Dagblad plaatste op 12 maart het opiniestuk van collega Gerhard van Cappellen: ‘Dakloosheid is complex, Utrecht beseft dit.’ In het artikel vraagt Gerhard aandacht voor de mensen binnen de grote groep daklozen in Utrecht waar hij als orthopedagoog-generalist bij Wier de Kei betrokken is. Mensen die functioneren met een verstandelijke beperking en te maken hebben met psychische problemen.

“Het is verleidelijk om met de publieke opinie mee te gaan en het probleem te versimpelen tot ‘overlastgevers’ of ‘veilige-landers’. De wethouder en de gemeente Utrecht kiezen gelukkig een andere koers. Mijn advies is om daarbij ook rekening te houden met daklozen met een verstandelijke beperking.”


Klik op onderstaande afbeelding om het gehele artikel te lezen.

Over Wier de Kei

Wier de Kei is een van de klinieken van behandelcentrum Wier. Bij Wier de Kei behandelen we mensen die langzaam leren, het overzicht snel verliezen, zorg mijden, overvraagd worden, geen of slechts een zwak steunsysteem hebben, regelmatig in conflictsituaties belanden en veelal ernstige schuldenproblematiek hebben. Hierdoor zijn er problemen op bijna alle leefgebieden. Wonen is vaak een groot aandachtspunt. Dak- en thuisloosheid komt veel voor en kan reden zijn voor opname bij Wier de Kei.