Wier de Kei (Behandelcentrum voor dak- en thuislozen)
Locaties

Wier de Kei (Behandelcentrum voor dak- en thuislozen)

Dak- en thuisloze mensen geven wij een veilig, tijdelijk onderdak

Utrecht

Algemene informatie

Contactinformatie

Adres

Keistraat 3
3512HV Utrecht
Plan route

Contactpersonen

De teammanagers van Wier de Kei zijn Caspar Tiesselink (kliniek) en Minie de Vries (ambulant), bereikbaar via het secretariaat 030-2347333.

Deze locatie is rookvrij

Fivoor is op weg naar een rookvrije ggz. Lees meer op de pagina Fivoor Rookvrij.

Wachttijden

Neem voor de actuele wachttijd contact op met afdeling Patiëntenlogistiek 088-357 30 70 of patientenlogistiek@fivoor.nl.

Aanmelden

Aanmelden

ACT Wier: Onze aanmeldcoördinatoren Eefje Smits en Wendela Verwaal helpen graag bij het bepalen van de beste behandelvorm. Zij zijn bereikbaar via: OpnamecoördinatorenWier@fivoor.nl. (030-2347333).

Klik hier voor de wachttijden van onze teams op het Ambulant Centrum.

Wier de Kei Kliniek: overleg, informatie en aanmeldingen voor de kliniek lopen via ons secretariaat (030-2347333). Onze opnames duren gemiddeld een jaar, maar kunnen ook korter of langer duren; zolang als dat nodig is. Na behandeling kijken we met elkaar wat de meest passende woon- en leefomgeving is.

Op locatie Wier de Kei vindt u een kliniek met 22 bedden en een ambulant team, het ACT Wier. Op Wier de Kei bieden we intensieve (klinische en ambulante) zorg aan mensen met een grote kwetsbaarheid vanwege hun lichte verstandelijke beperking in combinatie met andere (ernstige psychiatrische en/of gedrags) problematiek (SGLVG).

Over Wier de Kei

Wier de Kei is onderdeel van behandelcentrum Wier. Bij Wier de Kei behandelen we mensen die langzaam leren, het overzicht snel verliezen, zorg mijden, overvraagd worden, geen of slechts een zwak steunsysteem hebben, regelmatig in conflictsituaties belanden en veelal ernstige schuldenproblematiek hebben. Hierdoor zijn er problemen op bijna alle leefgebieden. Wonen is vaak een groot aandachtspunt. Dak- en thuisloosheid komt veel voor en kan reden zijn voor opname op de kliniek van Wier de Kei.

Wier (Behandelcentrum voor dak- en thuislozen de Kei)
Play

Wier (Behandelcentrum voor dak- en thuislozen de Kei)

Bekijk een impressie van locatie Wier de Kei.

Wat biedt de Kei kliniek?

De Kei kliniek is een behandelcentrum voor 22 cliënten. Het is een open afdeling en er is 24-uurs begeleiding aanwezig. Op de Kei kunnen de cliënten in eerste instantie bijkomen van het leven en is er ruimte voor reflectie op hun bestaan. Ons behandelteam creëert de mogelijkheden, de rust en de ruimte om samen met de cliënt opnieuw na te denken over levens(hulp)-vragen.

Daarbij ondersteunen wij door nog aanwezige vaardigheden te versterken en de vaardigheden die verloren zijn gegaan, weer aan te leren. Dit doen wij door bejegening op maat te bieden en het zelfvertrouwen en de autonomie te vergroten. Behandelaar en cliënt maken samen een behandelplan.

Er wordt met de cliënt gekeken hoe hij/zij nog niet weer in dezelfde valkuilen stapt. De behandeling gaat over een zo zelfstandig mogelijk bestaan in een passende woonsetting met de juiste ondersteuning. Door behandeling en bejegening wordt er ingezet op verbetering op alle leefgebieden waarop de cliënt is vastgelopen. Indien nodig kan na ontslag van de kliniek behandeling op afstand worden voortgezet door de Kei (ACT Wier).

Bewoner van de Kei vertelt

Waar bestaat ons team uit?

Het team van de Kei bestaat uit een: schoonmaakster, gastvrouw, unieke huismeesters, psychiater, GZ-psychologen, top secretaresses, pedicure, maatschappelijk werker, sociaal juridisch medewerker, bijzondere activiteitenbegeleiders/jobcoach, teammanager, groepsleiders en verpleegkundigen.

Met welke indicatie behandelen wij?

Meervoudige, complexe problematiek bij mensen die een lichte verstandelijke beperking hebben, die op meerdere, zo niet alle levensgebieden chronische instabiliteit kennen.