Wier (Behandelcentrum voor dak- en thuislozen)
Locaties

Wier (Behandelcentrum voor dak- en thuislozen)

Dak- en thuislozen mensen geven wij een veilig, tijdelijk onderdak

Utrecht

Algemene informatie

Contactinformatie

Adres

Keistraat 3
3512 HV Utrecht
Plan route

De teammanagers van de Kei zijn Caspar Tiesselink en Minie de Vries, bereikbaar via het secretariaat 030-2347333.

Aanmelden

Aanmelden

ACT Wier heeft op dit moment 5 tot 6 maanden wachttijd.  Onze aanmeldcoördinatoren Eefje Smits en Wendela Verwaal helpen graag bij het bepalen van de beste behandelvorm. Zij zijn bereikbaar via: OpnamecoördinatorenWier@fivoor.nl. (030-2347333)

de Kei Kliniek: overleg, informatie en aanmeldingen voor de kliniek lopen via ons secretariaat (030-2347333). Onze opnames duren gemiddeld een jaar, maar kunnen ook korter of langer duren; zolang als dat nodig is. Na behandeling kijken we met elkaar wat de meest passende woon- en leefomgeving is.

 

Praktische informatie

Klachtenregeling

Voor meer informatie omtrent klachten, ga naar de pagina over de klachtenregeling van Fivoor.

Langzaam lerende dak- en thuisloze mensen in Utrecht vinden bij ons behandelcentrum de Kei een veilig, tijdelijk onderdak. Samen met de patiënt pakt het multidisciplinaire team financiële, huisvesting- en psychiatrische problemen aan.

Wier (Behandelcentrum voor dak- en thuislozen de Kei)
Play

Wier (Behandelcentrum voor dak- en thuislozen de Kei)

Bekijk een impressie van locatie Wier de Kei.

Straatbestaan

In het hart van de oude binnenstad van Utrecht op 15 minuten van Utrecht CS, te bereiken per bus (meerdere buslijnen) of te voet, is deze locatie van Fivoor Wier te vinden: een behandelvoorziening met twee en twintig plaatsen voor moeilijk lerende dak- en thuislozen uit de stad Utrecht. Er is 24-uurs begeleiding aanwezig zodat mensen met een lichte verstandelijke beperking een eerste stap kunnen zetten om hun straatbestaan in te ruilen voor een dak boven het hoofd.
Cliënten zeggen over ons, dat de begeleiding dichtbij staat en ze de kans hebben gekregen om op een rustige manier te werken aan henzelf en de toekomst. Dat is ook wat ons doel is: normaliseren en vooral samen met cliënt een traject ingaan waarin hij zo goed mogelijk tot zijn recht komt.

Behandelplan

Op de Kei kunnen zij in eerste instantie bijkomen van het straatleven en is er ruimte voor reflectie op hun bestaan. Behandelaar en cliënt stellen samen een behandelplan op gericht op de toekomst. Ambulante behandeling behoort ook tot de mogelijkheden.
In eerste instantie starten we de behandeling met aandacht voor de levensgebieden waarop de cliënt is vastgelopen zoals financiën, huisvesting, werk, vrije tijd, vriendschappen/familie en zingeving. Daarna wordt gekeken of de client nog dingen te leren heeft om niet meer in dezelfde valkuilen te stappen.

Bewoner van de Kei vertelt