Wier Kliniek Gesloten
Locaties

Wier Kliniek Gesloten

Wier is er voor mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met psychiatrische stoornissen en/of gedragsproblemen.

Den Dolder

Algemene informatie

Contactinformatie

Adres

Citroenvlinder 4
3734 AD Den Dolder
Plan route

Let op: soms verwijst Google naar de Distelvlinder in Bilthoven. Dit is niet juist! Navigeer dan naar Dolderseweg 164 in Den Dolder.

Contact met de buurtcoach? buurtcoach@fivoor.nl of 06-51423309

Deze locatie is rookvrij

Fivoor is op weg naar een rookvrije ggz. Lees meer op de pagina Fivoor Rookvrij.

Wachttijden

Neem voor de actuele wachttijd contact op met afdeling Patiëntenlogistiek 088-357 30 70 of patientenlogistiek@fivoor.nl.

Aanmelden

Aanmelden

Een behandeling kan alleen gestart worden op verzoek van een verwijzer. Zowel de patiënt zelf, met een verwijsbrief van de huisarts, als de verwijzer (huisarts of instelling) kan de patiënt aanmelden. Ga daarvoor naar de aanmeldpagina.

Wilt u overleggen of  behandelcentrum Wier een passende behandeling kan bieden voor uw cliënt? Neem dan gerust contact op met de opnamecoördinatoren van Wier: Marina Spijkerman (klinisch), Birgit Duijst (ambulant/klinisch) of Siham Loukili (Wier de Kei). Ze zijn bereikbaar via 088-3573070 of via patientenlogistiek@fivoor.nl.

Downloads

Informatiekaarten

Wier

Bij Wier Kliniek Gesloten behandelen wij mensen met een lichte verstandelijke beperking die intensieve zorg nodig hebben. Zij hebben daarnaast psychiatrische stoornissen en/of gedragsproblemen. We duiden deze patiënten ook wel aan met: Sterk Gedragsgestoord Licht Verstandelijk Gehandicapt (SGLVG).

Behandelcentrum Wier
Play

Behandelcentrum Wier

Bekijk het verhaal van de medewerkers van Wier in Den Dolder.

Onze patiënten

Bij Behandelcentrum Wier behandelen wij mensen met een lichte verstandelijke beperking (IQ tussen de 50 en 85) gecombineerd met psychiatrische- of gedragsproblematiek, ook wel SGLVG genoemd. SGLVG staat voor Sterk Gedragsgestoord Licht Verstandelijk Gehandicapt. De omgeving van de patiënt vindt het vaak lastig om goed met hen om te gaan. Mogelijk is de patiënt daardoor zelfs in contact gekomen met politie of justitie, of dat dreigt te gaan gebeuren. Onze kennis en ervaring ligt bij deze groep patiënten: zij vallen vaak tussen wal en schip in de zorg. Zij zijn de grip op hun leven kwijtgeraakt, iets dat tot uiting komt in ernstige gedragsproblemen en problemen op het gebied van wonen, werken en vrije tijd.

Behandeltypen

Als duidelijk is dat onze zorg passend is, kunnen we de behandeling starten in onze kliniek, en als dat kan ambulant of in deeltijd. Soms ook met behulp van onze (F)ACT-teams die naar de patiënten toegaan. Klinisch, deeltijd, poliklinisch of ambulant: voor de inhoud van de behandeling maakt dat niet uit, onze behandeling krijgt vorm door één van de multi-disciplinaire teams, waarbij we ook tussen de teams schakelen als er meer of minder nodig is.

Behandeling

Samen met de patiënt stellen we de behandeldoelen vast. In dit behandelplan staat ook hoe de behandeling vorm krijgt (klinisch, ambulant of in deeltijd). Daarbij proberen we te focussen op het anders omgaan met problemen. Hoe kan de patiënt beter met de lichte verstandelijke beperking omgaan én de sterke kanten optimaal benutten? Natuurlijk zijn niet alle problemen op te lossen; de licht verstandelijke beperking verdwijnt niet en niet alle psychische stoornissen zijn te genezen. Maar ons doel is, dat de patiënt de mogelijkheden en beperkingen leert accepteren en hierin een balans weet te vinden zodat hij zo goed als mogelijk kan meedoen in de maatschappij. Wier maakt onderdeel uit van samenwerkingsverband De Borg.

Omwonenden WA Hoeve

Voor omwonenden van de WA Hoeve is er een aparte pagina ingericht met relevante informatie, zoals de gegevens van de buurtcoaches en nieuws vanuit Fivoor

Buurtcoach
Play

Buurtcoach

De buurtcoach in Den Dolder vertelt over zijn werkzaamheden.

Toekomst WA Hoeve

Wier Kliniek Gesloten zit gevestigd op de Willem Arntsz (WA) Hoeve in Den Dolder. Altrecht, de eigenaar van de WA Hoeve, heeft het terrein verkocht aan gebiedsontwikkelaar Bouwfonds Property Development (BPD). BPD gaat het terrein herontwikkelen. Meer informatie over de herontwikkeling van de WA Hoeve leest u op de website van de gemeente Zeist en de website van BPD.

Blog over Wier

Lees onderstaand een mooie blog over het werken bij Wier: hoe is het om daar te werken, wat zijn de uitdagingen en wat maakt dit werk zo mooi?

Wier Kliniek Gesloten
Het werken in de 24-uurs zorg bij Fivoor

Blog over het werken in de 24-uurs zorg van Fivoor

Nieuwsbericht lezen