Wier Kliniek Open
Locaties

Wier Kliniek Open

Voor mensen met een lichte verstandelijke beperking en psychiatrische- of gedragsproblemen

Bilthoven

Algemene informatie

Contactinformatie

Adres

Professor Bronkhorstlaan 10, gebouw 88
3723 MB Bilthoven
Plan route

Behandelcentrum Wier Open zit in een voormalig klooster op bedrijvenpark Berg en Bosch. Gebruik bij het bedrijvenpark de ingang bij de receptie: het gebouwtje met nummer 10. Volg dan de doorgaande route over het bedrijvenpark. Parkeren bij parkeerplaats nummer 8 of 7. Volg dan de borden naar gebouw 88.

Wij zijn 24/7 bereikbaar via 088 178 5100

Wachttijden

Neem voor de actuele wachttijd contact op met afdeling Patiëntenlogistiek 088-357 30 70 of patientenlogistiek@fivoor.nl.

Aanmelden

Een behandeling kan alleen gestart worden op verzoek van een verwijzer. Zowel de patiënt zelf, met een verwijsbrief van de huisarts, als de verwijzer (huisarts of instelling) kan de patiënt aanmelden. Ga daarvoor naar de aanmeldpagina.

Wilt u overleggen of  behandelcentrum Wier een passende behandeling kan bieden voor uw cliënt? Neem dan gerust contact op met de opnamecoördinatoren van Wier: Marina Spijkerman (klinisch), Birgit Duijst (ambulant/klinisch) of Siham Loukili (Wier de Kei). Ze zijn bereikbaar via 088-3573070 of via patientenlogistiek@fivoor.nl.

Downloads

Informatiekaarten

Wier

Wier Bilthoven

FACT Wier

Bij Wier Kliniek Open behandelen wij mensen met een lichte verstandelijke beperking die intensieve zorg nodig hebben. Zij hebben daarnaast psychiatrische stoornissen en/of gedragsproblemen maar zijn na intensieve behandeling inmiddels gestabiliseerd. In Wier Kliniek Open in Bilthoven verblijven patiënten tijdens het laatste deel van hun behandeling.

Open kliniek

Wier Kliniek Open in Bilthoven is onderdeel van Behandelcentrum Wier. Hier verblijven 28 patiënten. Het is een open kliniek. Dat betekent dat patiënten zelfstandig naar binnen en naar buiten kunnen. Daarover maken zij afspraken met hun behandelaar. Patiënten die hier verblijven hebben al een heel behandeltraject achter de rug in onze gesloten klinieken in Den Dolder. Hun verblijf bij Wier Kliniek Open is vaak het laatste deel van hun behandeling. Hier leren zij vaardigheden om weer te kunnen functioneren in de maatschappij. Ook zoeken we met hen naar een fijne plek om te gaan wonen.

Wier Kliniek Open
Play

Wier Kliniek Open

Bekijk de locatie van Wier Kliniek Open in Bilthoven.

Ons doel

Mensen met een lichte verstandelijke beperking en een psychiatrische stoornis die voor de samenleving of voor zichzelf een gevaar vormen, behandelen en begeleiden. Met als doel het maatschappelijk risico en de kans op herhaling terugdringen. Zo dragen we bij Wier bij aan de veiligheid van de samenleving en verbeteren we het perspectief voor onze patiënten op een betekenisvol bestaan. Dat is waarom we er zijn. Hoe wij hier in 2021 vorm aan hebben gegeven, lees je in het kwaliteitsrapport Wier 2021.

Dagbehandeling en FACT-team

Bij Wier in Bilthoven bieden we ook dagbehandeling. Daarvoor komen patiënten naar Bilthoven toe en gaan zij aan het einde van de dag weer terug naar hun eigen woonplek. Dat zijn ongeveer 6 patiënten per dag. Dagbehandeling biedt uitkomst als behandeling aan huis niet voldoende is maar een opname niet nodig. Daarnaast biedt onze locatie plaats aan een ambulant FACT-team. Dat is een team met specialisten dat bij een patiënt op locatie (bijvoorbeeld thuis of in een andere instelling) zorg aanbiedt.

Omwonenden Berg en Bosch

Voor omwonenden van Berg en Bosch is er een aparte pagina ingericht met relevante informatie en de veel gestelde vragen en antwoorden over Wier Kliniek Open. Maakt u zich zorgen over een client of ziet u gedrag dat u niet begrijpt? Wij zijn 24/7 bereikbaar via 088 178 5100.