Wier Kliniek Open
Locaties

Wier Kliniek Open

Voor mensen met een lichte verstandelijke beperking en psychiatrische- of gedragsproblemen

Bilthoven

Algemene informatie

Contactinformatie

Adres

Professor Bronkhorstlaan 10, gebouw 88
3723 MB Bilthoven
Plan route

Wachttijden

Neem voor de actuele wachttijd contact op met afdeling Patiëntenlogistiek 088-357 30 70 of patientenlogistiek@fivoor.nl.

Aanmelden

Downloads

Bij Wier Kliniek Open behandelen wij mensen met een lichte verstandelijke beperking die intensieve zorg nodig hebben. Zij hebben daarnaast psychiatrische stoornissen en/of gedragsproblemen maar zijn na intensieve behandeling inmiddels gestabiliseerd. In Wier Kliniek Open in Bilthoven verblijven patiënten tijdens het laatste deel van hun behandeling.

Open kliniek

Bij Wier Kliniek Open in Bilthoven verblijven 28 patiënten. Het is een open kliniek. Dat betekent dat patiënten zelfstandig naar binnen en naar buiten kunnen. Daarover maken zij afspraken met hun behandelaar. Patiënten die hier verblijven hebben al een heel behandeltraject achter de rug in onze gesloten klinieken in Den Dolder. Hun verblijf bij Wier Kliniek Open is vaak het laatste deel van hun behandeling. Hier leren zij vaardigheden om weer te kunnen functioneren in de maatschappij. Ook zoeken we met hen naar een fijne plek om te gaan wonen.

Ons doel

Mensen met een lichte verstandelijke beperking en een psychiatrische stoornis die voor de samenleving of voor zichzelf een gevaar vormen, behandelen en begeleiden. Met als doel het maatschappelijk risico en de kans op herhaling terugdringen. Zo dragen we bij Wier bij aan de veiligheid van de samenleving en verbeteren we het perspectief voor onze patiënten op een betekenisvol bestaan. Dat is waarom we er zijn. Hoe wij hier in 2021 vorm aan hebben gegeven, lees je in het kwaliteitsrapport Wier 2021.

Dagbehandeling en FACT-team

Bij Wier in Bilthoven bieden we ook dagbehandeling. Daarvoor komen patiënten naar Bilthoven toe en gaan zij aan het einde van de dag weer terug naar hun eigen woonplek. Dat zijn ongeveer 6 patiënten per dag. Dagbehandeling biedt uitkomst als behandeling aan huis niet voldoende is maar een opname niet nodig. Daarnaast biedt onze locatie plaats aan een ambulant FACT-team. Dat is een team met specialisten dat bij een patiënt op locatie (bijvoorbeeld thuis of in een andere instelling) zorg aanbiedt.

Vrijwilligerswerk

Binnen Wier Kliniek Open is ruimte voor mensen die het leuk vinden om op vrijwillige basis activiteiten te organiseren voor de patiënten, in de avonduren en weekenden. Denk aan het maken van een wandeling, samen koken en het organiseren van een spelletjesavond. Eigen ideeën zijn ook welkom. Werken als vrijwilliger bij Wier Kliniek Open is een zinvolle en waardevolle ervaring waarin je bijdraagt aan het welzijn van anderen. Meer informatie over vrijwilligerswerk bij Wier Kliniek Open >

Wier Kliniek Open
Play

Wier Kliniek Open

Bekijk de locatie van Wier Kliniek Open in Bilthoven.

Omwonenden Berg en Bosch

Voor omwonenden van Berg en Bosch is er een aparte pagina ingericht met relevante informatie en de veel gestelde vragen en antwoorden over Wier Kliniek Open. Maakt u zich zorgen over een client of ziet u gedrag dat u niet begrijpt? Wij zijn 24/7 bereikbaar via 088 178 5100.