Ambulant Centrum Utrecht – Volwassenen
Locaties

Ambulant Centrum Utrecht – Volwassenen

Hier behandelen wij gedragsproblemen in combinatie met psychiatrische problematiek

Utrecht

Algemene informatie

Contactinformatie

Adres

Mimosastraat 2-4
3551 DC Utrecht
Plan route

Openingstijden receptie

  • Maandag 08:30-17:00
  • Dinsdag 08:30-20:00
  • Woensdag 08:30-17:00
  • Donderdag 08:30-17:00
  • Vrijdag 08:30-17.00
  • Zaterdag Gesloten
  • Zondag Gesloten

ACT Jeugd (team Eemland en Zuid Oost)

Distelvlinder 2

3734 BN Den Dolder

Plan route

ACT Jeugd (team Utrecht West, team Lekstroom en Vijfheerenlanden)

Einsteinbaan 10

3439 NJ Nieuwegein

Plan route

Contact bij klachten

Voor meer informatie omtrent klachten, ga naar de pagina over de klachtenregeling van Fivoor.

Deze locaties zijn rookvrij

Fivoor is op weg naar een rookvrije ggz. Lees meer op de pagina Fivoor Rookvrij.

Wachttijden

Ambulant Centrum Utrecht -

  • Aanmelding 4 weken
  • Behandeling 3 weken

ACT Wier -

Neem voor de actuele wachttijd contact op met afdeling Patiëntenlogistiek 088-357 30 70 of patientenlogistiek@fivoor.nl.

FACT Wier -

Neem voor de actuele wachttijd contact op met afdeling Patiëntenlogistiek 088-357 30 70 of patientenlogistiek@fivoor.nl.

Poli Wier -

  • Aanmelding 17 weken
  • Behandeling 5 weken

Laatste update: 01/05/2023

Aanmelden

Aanmelden

De aanmelding van een patiënt bij het Ambulant Centrum vindt plaats via een verwijzing van huisarts, specialist, een andere hulpverlener, politie of  justitie (IFZO). De verwijzer vult het digitale aanmeldformulier in op het aanmeldportal. Als medisch specialist of huisarts is het tevens mogelijk de patiënt door te verwijzen via ZorgDomein.

Ambulant Centrum Utrecht is er voor volwassenen die vanwege hun gedrag in aanraking zijn geweest (of dreigen te komen) met justitie. Hierbij richten wij ons op het voorkomen dat iemand opnieuw de fout in gaat, het afnemen van klachten en op stabiliteit en herstel.

Waar zijn we goed in?

We bieden outreachende (we komen naar de patiënt toe) en poliklinische zorg. Daarnaast bieden we consulten. Ook als de patiënt daar zelf niet om vraagt. Onze kennis en expertise liggen op het vlak van gedragsproblemen, die zowel naar binnen of naar buiten gericht kunnen zijn. Vaak zien wij grensoverschrijdend gedrag bij onze patiënten. Wij zijn gespecialiseerd in agressie-management. Iedereen met deze problemen kan bij ons terecht, ongeacht leeftijd, IQ of eventuele strafrechtelijke maatregel.

Ambulant Centrum Utrecht
Play

Ambulant Centrum Utrecht

In deze locatievideo is een impressie te zien van de locatie

Behandeling

In onze polikliniek beginnen we met een intakegesprek en een eventueel aanvullend onderzoek door een gz-psycholoog of psychiater. Daarmee willen we het probleem en de hulpvraag verder verduidelijken. De ambulante behandeling is vooral individueel gericht, omdat er grote verschillen zijn tussen de patiënten. De omgeving van de patiënt (ouders, partner, gezin) vinden we erg belangrijk voor de behandeling. Daarom zullen we hen dus ook -daar waar mogelijk- betrekken.

Multidisciplinair team

Alle teams van ons centrum werken multidisciplinair. Dit betekent dat veel verschillende disciplines hun bijdrage leveren aan de behandeling. We hebben onder andere psychiaters, (GZ- en basis-)psychologen, orthopedagogen, systeemtherapeuten, dramatherapeuten, verpleegkundigen en maatschappelijk werkers. Samen met de kennis die de patiënt over zichzelf heeft, werken we met hem/haar aan herstel. Vaak in nauwe samenwerking met partners in de keten zoals huisartsen, buurtteams, woonvoorzieningen, reclassering etc.

Jeugdteams

We hebben ook speciale jeugdteams. Zij werken op de polikliniek of komen bij de jongere thuis op bezoek. Wil je meer weten over de jeugdbehandelingen? Bekijk dan de speciale jeugdpagina.

Patiënt aan het woord

Therapieën

Dankzij al deze disciplines is een grote variatie van therapieën mogelijk, zoals psychomotorische therapie, systeembehandeling, EMDR, psycho-educatie autisme, gesprekstherapieën, psychofarmaca-therapie, cognitieve gedragstherapie, relationele gedragstherapie, dramatherapie, beeldende vaktherapie, geweldloos verzet in gezinnen, agressie regulatie op maat en leefstijltraining.