triangle
Nieuws / FPA Utrecht

Geslaagde Burendag op WA Hoeve Den Dolder

Afgelopen zaterdag 24 maart organiseerden Fivoor, Altrecht, Stichting WAardevol en WIJ 3.0 een Burendag op de WA Hoeve in Den Dolder. Doel was de bewoners van het dorp en andere belangstellenden de gelegenheid te geven een kijkje te nemen bij de zorgafdelingen en alle andere activiteiten die op het terrein plaatsvinden. De belangstelling was groot.

Bij binnenkomst werden de bezoekers getrakteerd op een kaartje vol complimenten van de complimentenmeisjes.

Geneesheer-directeur van Fivoor, Chefren ten Noever, hield een inleiding over de forensisch psychiatrische zorg van Fivoor. Ervaringsdeskundigen Manuel en Janneke vertelden hun verhaal: over hun persoonlijke geschiedenis en hoe zij herstelden van een psychiatrische ziekte en nu weer volop in het leven staan.

Veel bezoekers wilden een kijkje nemen in de zorgafdelingen zelf. En dus waren de rondleidingen in Roosenburg, Wier+ en Reijnvaan druk bezocht.

In De Wissel verzorgden patiënten en WIJ 3.0-medewerkers een uitstekende catering met koffie, thee, koek en broodjes. De band van Mariënburg zorgde voor sfeervolle muzikale intermezzo’s.

De Stichting WAardevol, opgericht om samen met Altrecht en Fivoor de leefbaarheid op het terrein te vergroten, organiseerde een blik op alle andere activiteiten die op het terrein worden gehouden. Filmhuis Den Dollywood hield gratis filmvoorstellingen, Het Bezinningshuis opende haar deuren, evenals diverse kunstenaars, P’Arts en de Maxima Manege. De Historische vereniging Den Dolder hield rondleidingen en het Brouwtheater had onder meer een ingenieuze knikkerbaan. Ook hier was ruim aandacht voor de inwendige mens, verzorgd door food truck ‘Farm Griller’. De kinderen konden zich uitleven op springkussen en klimtoren.

Al met al een zeer geslaagde dag met een prettige sfeer en complimenten van de bezoekers aan de organisatie!