triangle
Nieuws / Fivoor algemeen

Koningsheide-prijs voor Peter de Looff

Peter de Looff heeft de Koningsheide-prijs 2020 gekregen. Deze prijs wordt toegekend aan een jonge gedragskundige of psychiater die met zijn publicatie een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de wetenschappelijke ontwikkeling van de forensische psychiatrie.

De Borg

De Looff is werkzaam bij Fivoor en heeft research gedaan binnen het samenwerkingsverband De Borg. Zijn onderzoek was gericht op de vraag of het gebruik van draagbare biosensoren kan bijdragen aan het signaleren van agressief gedrag van patiënten en burn-out symptomen van begeleiders die werkzaam zijn binnen de Borg (SGLVG-instellingen). Lees hier het magazine van De Borg over het gebruik van biosensoren.

Kers op de taart

Peter de Looff heeft de prijs ontvangen voor zijn proefschrift getiteld: “Aggressive behaviour, burnout and physiology: Predictors of aggression in patients and burnout symptoms in nursing staff”. Hij gaf aan vereerd te zijn: “Het is als de kers op een taart. Na jaren aan het proefschrift gewerkt te hebben is het mooi dat vakgenoten waardering uitspreken voor je werk. Ik bedank de stichting Koningsheide hartelijk voor deze mooie prijs.”