triangle
Nieuws / Fivoor algemeen

Online preview event ICDD

Drie topsprekers van het ICDD 2022 delen donderdagmiddag 7 oktober 2021 tijdens een uniek online event hun inzichten in de jongste ontwikkelingen op het gebied van Dual Disorders (dubbele problematieken). ICDD is het grote internationale congres dat volgend jaar in Den Haag wordt georganiseerd door Fivoor en de Parnassia Groep. Namens het organiserend comité nodigen wij jou van harte uit hierbij aanwezig te zijn!

Datum: donderdag 7 oktober 2021
Tijdstip: 15:00 – 17:00 uur
Live te volgen vanaf je (thuis) werkplek

Internationale topsprekers

De keynote speakers zijn verslavingsdeskundige prof. dr. Arnt Schellekens van Radboudumc, psychiater prof. dr. Geert Dom van Universiteit Antwerpen en Patrick Boyle, directeur van het Amerikaanse Center for Evidence-Based Practices. Met hun presentaties nemen zij de kijkers mee in de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van dubbele stoornissen.

Nieuwste inzichten

Arnt Schellekens gaat in op de relatie tussen verslaving en ADHD: welke vooruitgang is er geboekt in de afgelopen jaren en waar staan we op dit moment?
Contingency management (CM) is een van de meest evidence-based behandelingen voor patiënten met een dubbele stoornis. Geert Dom deelt de nieuwste inzichten aan de hand van recent onderzoek naar de effecten van deze behandeling op patiënten.
Patrick Boyle is een autoriteit op het gebied van Integrated Dual Disorder Treatment (IDDT). Tijdens het online event kijkt hij vooral naar het heden en de jaren voor ons: wat maakt IDDT succesvol, nu en in de toekomst?

Wil je meer informatie? Bekijk dan de congreswebsite van het ICDD.

Accreditatie

Voor het bijwonen van deze digitale bijeenkomst kom je in aanmerkingen voor nascholingspunten indien je bent aangesloten bij één van de onderstaande verenigingen:

  • Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt) toegekend met 1 punt
  • Verpleegkundig Specialisten Register toegekend met 2 punten
  • Vereniging voor Verslavingsgeneeskunde Nederland (VVGN) toegekend met 2 punten
  • Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) in aanvraag

Over het ICDD 2022

Het ICDD was aanvankelijk gepland voor het najaar 2021, maar is door coronabeperkingen verschoven naar 2022. De nieuwe data voor het congres zijn 29 en 30 september en 1 oktober 2022. Op het congres komen tal van internationaal aansprekende professionals uit het vakgebied samen in Den Haag. ICDD 2022 behandelt alle aspecten van evidence-based behandeling van dubbele stoornissen. Noteer deze data alvast in je agenda, en mis het niet!

Organiserend comité
Arjen Neven, psychiater, voorzitter
Annette Bonebakker, klinisch neuropsycholoog
Tony Bloemendaal, klinisch psycholoog – psychotherapeut